Een gezonde en stralende huid dankzij HuidWens

Foto:

Bij HuidWens kan iedereen met een huidprobleem terecht voor een behandeling op maat. Met elke behandeling geven eigenaar Lisanne en haar medewerkers jou weer een gezonde en stralende huid. De dankbaarheid die ze daarvoor krijgen, geeft Lisanne veel voldoening, vertelt ze als we haar spreken over haar huidpraktijk in Etten-Leur en Rijen.

Lisanne begon haar carrière met een opleiding tot schoonheidsspecialiste. “Nadat ik in 2014 afstudeerde, kon ik alleen maar denken: is dit het? Voor mij miste er nog iets. Ik koos daarom voor de hbo-opleiding huidtherapie in Den Haag. Dat was nog even spannend omdat er maar een beperkt aantal studenten werden aangenomen. Met huidtherapie behandel je allerlei huidproblemen, zowel cosmetisch als medisch. We behandelen alles van acne en pigmentvorming tot oedeem, lipoedeem en littekens na een operatie. Maar we meten ook steunkousen aan, hebben vaat- pigment en haarlasers en zorgen voor je huid na een zwangerschap. Heel gevarieerd. En altijd gericht op een gezonde huid.”

Uitbreiding naar praktijkruimte Bredaseweg

Lisanne begon haar eigen praktijk zeven jaar geleden, terwijl ze nog bij twee andere praktijken werkte. Dat bouwde ze af toen ze met HuidWens begon te groeien. Inmiddels werkt ze samen met huidtherapeuten Eline en Claudia. Lisanne: “Ik heb met de praktijk vier jaar aan de Trompetlaan gezeten. De ruimte werd uiteindelijk te klein, dus verhuisden we naar de Bredaseweg. Hier deel ik de ruimtes die ik nog niet gebruik met een masseur. We hebben er de nieuwste apparatuur voor alle huidbehandelingen. Zoals lasers voor pigment, vaatjes en couperose. Je kunt bij onze praktijk HuidWens verder terecht voor bijvoorbeeld oedeem, lipodeem, littekens, ongewenste haargroei, wratjes, spataderen, rosacea, buikverkleving en wondzorg.”

Zonder verwijzing geholpen worden

HuidWens is direct toegankelijk voor iedereen, dus een verwijzing van de huisarts is niet nodig om een behandeling bij de praktijk te plannen. “We werken wel graag samen met huisartsen,” vertelt Lisanne, “zodat we zoveel mogelijk mensen kunnen helpen aan een gezonde huid. Daar mag overigens best wat meer bekendheid aan gegeven worden. Het is voor mensen fijn om te weten dat ze gewoon in Etten-Leur terecht kunnen. Om die reden werken we ook samen met bijvoorbeeld fysiotherapeuten en ergotherapeuten. We willen mensen met huid gerelateerde klachten zo snel mogelijk vooruithelpen.”

Genieten van een dankbaar beroep

Lisanne: “Het mooiste aan dit werk vind ik dat je iedereen die hier binnenkomt als ‘uniek persoon’ ziet. We nemen de tijd voor elke nieuwe patiënt met een uitgebreide intake, afgestemd op het huidprobleem waar iemand voor komt. Voor een goede behandeling is het namelijk wel belangrijk dat we weten welke medicijnen iemand gebruikt bijvoorbeeld. We vinden het belangrijk dat onze kwaliteit hoog is.”

Lisanne en haar collega’s blijven zichzelf daarom verder ontwikkelen. “We investeren veel in onze eigen deskundigheid en breiden onze behandelingen uit. We zijn bijvoorbeeld gestart met mineralen make-up. En we hebben littekenpleisters voor na een keizersnede na zwangerschap. Daarmee kan een vrouw zelf aan de slag met het verbeteren van haar huid.”

Zelf de kwaliteit van HuidWens Rijen ervaren?

HuidWens praktijk voor Huid- en Oedeemtherapie, Hoofdstraat 2B 5121JE Rijen

Plan je intake:
Website: www.huidwens.nl

E-mail: [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen