Officiële opening spooronderdoorgang N631

02 jul , 14:54 Nieuws
100
Gemeente Gilze en Rijen
In de afgelopen twee jaar zorgden verschillende aannemers ervoor dat de provinciale weg N631 (Oosterhoutseweg) voortaan via een tunnel onder het spoor door loopt. De allereerste auto’s, fietsers en voetgangers kunnen vanaf zaterdag 13 juli van de weg gebruik maken. Voor de weg écht opengaat is er op vrijdagmiddag 5 juli 2024 een officiële opening.

Programma

U bent welkom om bij de opening van de tunnel te zijn. Om 14.00 uur is er eerst een officiële openingshandeling. Daarna kunt u de onderdoorgang bekijken. Het terrein rondom de onderdoorgang is op 5 juli vanaf de opening om 14.00 uur nog tot 15.30 uur open voor bezoekers.
Ook wordt op deze middag de winnende naam van de nieuwe tunnel bekend. Na een oproep van de provincie om deze naam te bedenken, zijn daarvoor maar liefst 129 inzendingen binnengekomen.

Regio bereikbaar houden

De eerste van twee nieuwe spooronderdoorgangen in Rijen is nu klaar. De aanleg van een onderdoorgang met aanpassingen aan NS-station Gilze-Rijen is in voorbereiding. De onderdoorgangen zijn nodig om Rijen en de regio ook in de toekomst bereikbaar te houden en de verkeersveiligheid te verbeteren.