Next Floors ontvangt Groene Pluim voor duurzaam gebruik van afvalplastic

21 sep , 11:38 Nieuws
csm 2024 09 20 gr fii l winnaar groene pluim 5 d9edb2e00f
Bedrijven die serieus werk maken van duurzaam ondernemen krijgen met het winnen van de Groene Pluim erkenning en waardering. Op 19 september ontving Marton Panis, oprichter en eigenaar van Next Floors, deze erkenning uit handen van wethouder Merijn Scheifes. Deze uitreiking vond plaats tijdens de jaarlijkse ondernemersbijeenkomst van Ondernemersvereniging GRIC en de gemeente. Next Floors kreeg deze prijs vanwege hun bijzondere inzet voor duurzaamheid en het slim hergebruiken van afvalplastic.

Hergebruik afvalplastic

Next Floors heeft een uniek concept ontwikkeld, het Plastic Soup Format (PSF), waarbij afvalplastic wordt hergebruikt in producten zoals vloeren, tafels, keukenbladen en meer. Dit maakt het bedrijf een voorbeeld op het gebied van circulaire economie en duurzaamheid.

Trots

Wethouder Merijn Scheifes sprak zijn waardering uit voor het werk van Next Floors: "Next Floors laat op een geweldige manier zien hoe je afval een tweede leven kunt geven. “Mooi om te zien hoe zij echt afvalplastic verwerken in hun producten. Zo wordt afval weer een nieuwe grondstof! Ik ben trots dat dit innovatieve bedrijf in onze gemeente gevestigd is.”

Wat is de Groene Pluim?

De Groene Pluim is een stimuleringsprijs voor bedrijven die vooroplopen op het gebied van duurzaamheid en sociaal ondernemen. Bedrijven die de prijs willen winnen, worden beoordeeld op hun inzet voor duurzaamheid, waarbij de Global Goals (SDG's) van de Verenigde Naties een belangrijke rol spelen. De jury was lovend over het innovatieve concept van Next Floors om het probleem van de plastic soep aan te pakken.

Steeds meer bedrijven doen mee

Next Floors is het derde bedrijf uit Gilze en Rijen dat de Groene Pluim ontvangt, in navolging van CurTec en Chainable. Steeds meer bedrijven en gemeenten sluiten zich aan bij dit netwerk, waarin ze elkaar inspireren en samenwerken aan een duurzame toekomst. In Nederland zijn er al zo'n 30 gemeenten aangesloten bij De Groene Pluim.

Duurzaam blijven ondernemen

Het behouden van de Groene Pluim vraagt om blijvende inspanningen. Bedrijven worden regelmatig getoetst om te garanderen dat ze hun duurzame ambities waarmaken. Next Floors blinkt uit door hun innovatieve aanpak en het delen van hun kennis met andere bedrijven. De gemeente en Stichting Groene Pluim verwacht dat Next Floors nog lang een inspirerend voorbeeld zal zijn voor anderen.