Nieuw skatepark in Rijen wordt ingericht als streetpark

Foto:

De straat staat centraal in het nieuwe skatepark aan de Moerstraat in Rijen. Skate-elementen als trappen met rails, ledges en hips maken het skatepark straks tot een streetpark. Jongeren, omwonenden, jongerenwerk, de cultuurcoach en de gemeente kozen allemaal voor het plan van Mud-Crew. Samen gaan zij het nieuwe skatepark in Rijen verder ontwerpen en aanleggen. Naar verwachting kan iedereen het resultaat dit najaar bewonderen en gebruiken.

Groen en duurzaam

Mud-Crew tekent voor een duurzaam ontwerp. Zo krijgen drie bomen een plaats in het skatepark. Ze vormen straks geen belemmering, maar een extra uitdaging voor de gebruikers. De ondergrond wordt van beton. Het beton wordt met een elektrische pomp gelegd en restjes beton worden gebruikt om extra elementen aan het skatepark toe te voegen. Dit is een van de duurzame maatregelen in het plan.

Voor iedereen toegankelijk

Jong en oud, skaters, BMA-ers en steppers, iedereen kan straks gebruik maken van het skatepark. Mensen met een beperking kunnen via een verhard pad het skatepark op. Een WCMX-er, een mix van wheelchair en BMX, kan zo bijvoorbeeld gebruik maken van het skatepark. Hiermee biedt de gemeente iedereen een nieuwe mogelijkheid om te sporten en te bewegen, talent te ontwikkelen en elkaar te ontmoeten.

Over de locatie

Het skatepark komt op een driehoekig stuk grond aan de Moerstraat in de nabijheid van de rotonde en vlakbij het kunstwerk van de 4 Margrieten. Het is nu nog een groenstrook die direct grenst aan het agrarisch deel van het gebied. Het totale oppervlak van het nieuwe skatepark in Rijen bedraagt circa 800 m2.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen