Gemeente en politie bezochten ondernemers en inwoners in buitengebied

Foto: StuveFotografie

In de Week van de Veiligheid (9 t/m 13 oktober) bezochten medewerkers van de gemeente 7 adressen in het buitengebied. Tijdens deze bezoeken gingen de medewerkers van de gemeente en politie in gesprek met ondernemers en inwoners over eventuele risico’s in het buitengebied, zoals inbraken of diefstallen.

Ze bezochten vooral pandeigenaren die gestopt zijn met hun agrarisch bedrijf. Ze maakten hen ervan bewust dat zij als ze ruimten verhuren, kwetsbaar zijn voor onbetrouwbare huurders met criminele activiteiten. Inwoners waren erg positief over de bezoeken.

Samen voor veilig buitengebied

De bezoeken zijn een onderdeel van de campagne om het buitengebied veiliger te maken en de meldingsbereidheid te vergroten.

Melden helpt!

Alleen samen houden we het buitengebied veilig. Weet of vermoedt u dat er ergens criminele activiteiten spelen? Wilt u een melding maken van bijvoorbeeld dat verdachte busje wat u al een paar keer gezien heeft? Heeft u bedenkingen bij uw eigen huurder? Blijf er dan niet mee lopen, maar meld het. U kunt hiervoor contact opnemen met de politie via 0900-8844 of met de gemeente via telefoonnummer 14 0161 of emailadres [email protected].

Wilt u liever anoniem melden?

Neemt u dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000. Online kunt ook een anonieme melding maken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen