De wonderbaarlijke kracht van kracht

Foto: fit20 Rijen

Hoe weet je eigenlijk of je gezond bent en of je oud wordt? Is het je gewicht, je bloeddruk of je bloedsuikerniveau? Of is het misschien je vetpercentage of je cholesterol?

Verbazingwekkend genoeg laat een onderzoek van het Erasmus MC zien dat mensen met overgewicht dezelfde levensverwachting hebben als mensen met een gezond gewicht. En over cholesterol is ook het laatste woord niet gezegd. Zelfs obese mensen met diabetes worden gemiddeld even oud als mensen met een normaal gewicht. Maar wat beïnvloedt dan werkelijk hoe oud we worden?

Steeds meer onderzoek laat zien dat onze levensverwachting door iets onverwachts bepaald wordt…Onze spierkracht en spiermassa voorspelt onze lange termijn gezondheid en levensverwachting! Hoe sterker je bent hoe kleiner de kans dat je leven voortijdig eindigt. Vooral je grijpkracht blijkt een belangrijke indicator te zijn, hoe hard je kan knijpen. Nog belangrijker dan spiermassa is dus de kwaliteit van je spieren.

De allesbepalende vraag is dus: Hoe sterk ben je? Als je wel wat extra spierkracht kan gebruiken bedenk dan dat de intensiteit van je spiertraining veel belangrijker is dan hoe vaak je traint. Juist korte maar zeer intense spiertraining zorgt voor goede kwaliteit in je spieren. Veel mensen vinden het moeilijk om zo te trainen. Gelukkig zijn er tegenwoordig fit20 studio’s die er helemaal op gericht zijn om onder persoonlijke begeleiding veilig, kort en heel intensief te trainen. In Rijen zit een fit20 studio in het Crown Business Center, waar iedere week door bijna 100 mensen heel intensief en op afspraak wordt getraind.

Het grote voordeel van een wekelijkse vaste afspraak om je fit20 training te doen is dat die werkt als een ‘stok achter de deur’. Zo wordt je fit20 training onderdeel van je vaste routines. Op de dagen dat je een keer geen zin hebt om te trainen ga je toch… jouw trainer wacht namelijk op je!

Waar voor je geld

Bij fit20 train je altijd op afspraak op een tijdstip dat jou uitkomt. Zo wordt de fit20 training onderdeel van je vaste routines. Omdat je je afspraak zo nodig kan verzetten is je trainingscontinuïteit gewaarborgd. Zo heb je voor 100% waar voor je abonnementsgeld. Ook bouw je steeds voort op je wekelijkse resultaat. Door de vaste afspraak is je resultaat nog beter gegarandeerd.

Deskundige begeleiding van je personal trainer

Het geheim van de fit20 training is dat je in heel korte tijd, op een veilige manier, net over de grens van je kunnen heen gaat. Juist die paar seconden langer trainen dan je denkt dat je kan geven een zeer sterk signaal om alles in je lichaam te verbeteren. Voor deze intense manier van trainen heb je deskundige persoonlijke begeleiding nodig.

De personal trainer weet precies hoe lang je nog moet volhouden om het beste resultaat te krijgen. Hij/zij telt je door dat proces heen. Ook zorgt jouw trainer ervoor dat je niet ongewild ‘smokkelt’ en de verkeerde spieren belast of aanspant. De personal trainer loodst jou veilig door een zeer intense prestatie. Jij concentreert je alleen op je inspanning.

Voldoende rust

Spieren zijn opgebouwd uit 4 verschillende typen vezels die ingeschakeld worden naarmate er meer kracht en vermogen nodig is. Van heel weinig tot heel veel. Door de specifieke manier van trainen, gebruik je tijdens de fit20 training opeenvolgend alle spiervezeltypen. Het inschakelen van alle 4 spiervezeltypen is een uniek kenmerk van de fit20 training.

Omdat je zo intensief traint is het belangrijk voldoende te rusten. Tijdens het herstel worden je spieren sterker, en gaat je hele lichaam beter functioneren. Dit gebeurt door het aanpassingsmechanisme genaamd supercompensatie: je plukt de vruchten van je training. Daarom is vaker trainen niet nodig.

Resultaat Gegarandeerd

Door de intensieve fit20 training krijgt je lichaam wekelijks een optimale gezondheidsprikkel. Zo word je sterker en gaat eigenlijk alles beter. Je hoeft bovendien niet te gissen naar je resultaat want die houden wij iedere training voor jou bij in onze eigen trainersapp. Zo maken we jouw vooruitgang inzichtelijk. Resultaat merk je vaak al na een paar trainingen.

Kom fit20 ervaren, maak een afspraak voor een gratis en geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek en training om er achter te komen of fit20 ook bij jou past.

Vraag je kennismaking aan via de site www.fit20rijen.nl/gratis-ervaren/ of bel naar 0161- 74 78 58.

Tot ziens bij fit20 Rijen!

Reacties