Hypotheekadvies op maat in Rijen

GilzeRijen.nieuws.nl helpt lokale ondernemers graag een handje. De gemeente Gilze en Rijen heeft massaal gestemd op hun favoriete ondernemer. De bewoners wilden graag 100% Hypotheken in het zonnetje zetten. Anton Boekweit vertelt over zijn onderneming.

Door: Tahnee van Nispen

Wie is Anton Boekweit?

“Ik ben 45 jaar oud en woon al mijn hele leven in Rijen. Samen met mijn vrouw en twee kinderen wonen wij hier erg fijn. Sinds mijn 28e ben ik me volledig gaan richten op hypotheken, want dat vind ik het leukst om te doen. Mijn werk is voor mij mijn tweede huis. Sinds 30 april 2015 ben ik samen met Ernie Broers het bedrijf begonnen.”

 

Wat is een van de mooiste herinneringen aan het vak geweest?

“Een Turkse klant van mij die werd niet leuk behandeld door een makelaar. Hij wilde een groot huis kopen en hij kreeg het gevoel dat de makelaar dacht dat hij het nooit kon betalen. De man wilde graag een groot huis kopen, want hij heeft een goed lopend bedrijf. Ik heb hem geholpen dat huis te kopen en nu stuurt hij mij weer klanten door uit de Turkse gemeenschap.”

Hoe is je bedrijf ontstaan?

“Ernie zijn dochter zit bij mijn dochter in de klas. We kwamen elkaar vaak tegen en raakten aan de praat over werk. We kwamen erachter dat we ons werk goed konden combineren aangezien ik verzekeringen niet meer heel leuk vond en hij niets met hypotheken deed. Vervolgens gingen we met elkaar in gesprek en zijn we samen gaan werken.”

 

Wat is het leukste aan het vak?

“Het leukste is om bij klanten te kunnen zien dat de maandlasten en financiële positie meevallen. Soms zijn er ook starters die mij appen dat ze een woning hebben gezien en ze vragen me dan om mijn mening. Dan zeg ik bijvoorbeeld dat ze moeten denken aan een bouwtechnische keuring aangezien de woning wat ouder is. Mijn advies is dan dat het wellicht interessant kan zijn om bij die woning een aankoopmakelaar te nemen. Ik vind het leuk dat het vaak voor mijn klanten een bijzonder moment is.”

 

Wat is het moeilijkste aan het vak?

“Uiteraard is de theoretische kennis wel lastig. Ook vind ik het soms moeilijk om constant te blijven begrijpen dat mensen dit niet heel vaak doen. Misschien kopen ze maar twee keer in hun leven een huis. Ik sluit iedere dag hypotheken af en dan zit je wel op een ander level. Voor mij zijn dingen soms heel gewoon terwijl dat voor hen niet zo is. Ik moet me daar wel bewust van blijven om de klant optimaal te kunnen helpen.”

 

Omschrijf Anton in een paar woorden.

“Ik vind mezelf een eerlijk en oprecht persoon. Iedereen zal zeggen dat die het klantbelang centraal zet, maar ik heb het gevoel dat de klant vindt dat ik dat doe. Ik ben voorzichtig, want als adviseur is bij mij het glas eerder halfleeg om de klant te beschermen. Wat nou als dit gebeurt, en denk ook eens aan dit. Graag zoek ik dan ook oplossingen.”

 

Waar staan jullie over vijf jaar?

“In de toekomst willen we een uitgebreider nazorgtraject aanbieden. Mensen kunnen dan hun inkomen invullen en de computer rekent dan automatisch uit wat de financiële situatie voor gevolgen heeft bij inkomensrisico’s. Ook wil ik me op korte termijn meer bezig gaan houden met duurzaamheid. Ik heb zelf geen zonnepanelen, maar ik kan me goed voorstellen dat mensen dat wel willen hebben.

Ernie en ik hebben het gevoel dat we nog meer kunnen groeien. Wij beiden willen met plezier blijven werken en klanten echt helpen, nu en in de toekomst. Met verzekeringen en hypotheken en alles wat daarbij komt kijken.”

 

 

Reacties