Deze week: start werkzaamheden Heuvel-Alphenseweg

22 okt , 11:07 Nieuws
csm 2024 10 22 gr beeld bij heuvelstraat 3c9a6557e3
Gemeente Gilze en Rijen
Deze week start de uitvoering van het project Heuvel-Alphenseweg in Gilze. Aannemer Schapers wegenbouw b.v. voert de werkzaamheden in fases uit. In mei 2025 is het klaar. Dit is afhankelijk van het weer. In de eerste fase sluiten we het deel van de Raadhuisstraat tussen het Cijnshof en Koolhof af. Ook sluiten we het deel van de Alphenseweg tussen de Lochtstraat en Heuvel af voor het doorgaand verkeer. Als alles meezit, is het deel van de Raadhuisstraat af voor eind december.

Dit gaan we doen

We vervangen de riolering in de Alphenseweg en een deel in de Raadhuisstraat. We vervangen de oude rioolbuizen door nieuwe aparte buizen voor riool- en regenwater. Voor het regenwater gebruiken we infiltratiebuizen. Het water kan vanuit de buis rustig de grond in zakken. Het plein van de Heuvel, de rijbaan van de Alphenseweg en de voorkant van het terrein bij de 16 nieuwbouwwoningen van de Curve bestraten we opnieuw. Ook leggen we parkeerplaatsen aan en zorgen voor nieuwe struiken en planten op het plein.

Bereikbaarheid

Tijdens het werk leiden we het verkeer om. De omleidingsroute geven we met gele borden aan. De omleidingsroute verandert tijdens de werkzaamheden, omdat de aannemer telkens met een andere fase bezig is. Winkels, eetgelegenheid, woningen, kinderdagverblijf en school blijven tijdens het werk te voet en met de fiets bereikbaar. In de meeste fases is het niet mogelijk om deze plaatsen met de auto te bereiken. De Kiss-and Ride zone bij de school vervalt tijdens de werkzaamheden. Via de kant van het Bisschop de Vetplein kunt u de winkels wel met de auto bereiken.