Audax-pand Gilze maakt plaats voor duurzaam logistiek centrum

18 okt , 20:47 Nieuws
gilze bord klein 915x518 1 669592370dc7b
GILZE – BTT Real Estate gaat de Audax-locatie aan de Burgemeester Krollaan in Gilze herontwikkelen. Een groot gedeelte van het complex maakt plaats voor een compleet nieuw logistiek centrum. Audax verhuist naar Crown Business Center in Rijen.
Jarenlang was het Audax-pand aan de A58 een blikvanger. Het witte gebouw met blauwe glazen accenten was een opvallende verschijning in het grotendeels groene landschap van Gilze. De kantoortoren werd in 1989 in gebruik genomen en het terrein is sindsdien verder ontwikkeld en uitgebreid met diverse logistieke ruimtes.
Door de overname van het fijnmazige distributienetwerk van Audax Logistiek in 2022 en de recente outsourcing van de logistieke operatie aan ID Logistics en CB, is de locatie te groot geworden voor Audax. Daarom heeft het bedrijf gezocht naar een nieuwe kantoorlocatie. Die is gevonden in het voormalige Ericsson-pand in Rijen: het Crown Business Center. Vanaf half oktober gaat Audax zich daar verder richten op retail en haar groothandels.
BTT Real Estate kocht de locatie al in 2021 van Audax. Inmiddels zijn er bouwplannen gemaakt voor een volledige herontwikkeling van het terrein. Deze herontwikkeling sluit aan bij de duurzaamheidsambities van BREEAM. Het nieuwe gebouw, dat meer dan 35.000 m² beslaat, zal bestaan uit een combinatie van kantoor- en logistieke ruimtes en harmonieert met de omgeving.