Bent u een mantelzorger?

Foto: Gemeente Gilze Rijen

U bent een mantelzorger als u voor langere tijd méér dan de gebruikelijke zorg geeft aan iemand in uw omgeving. Bijvoorbeeld in verband met een langdurige ziekte of handicap. Dit kan uw partner, ouder of kind zijn, maar ook een familielid, vriend of kennis.

Mantelzorgcompliment

Als waardering hiervoor reikt de gemeente het mantelzorgcompliment uit. Dit zijn dit jaar cheques ter waarde van 100 euro te besteden bij lokale winkeliers.

Wie kan het mantelzorgcompliment aanvragen?

De mantelzorger vraagt het compliment aan en ondertekent het samen met de zorgontvanger. De aanvraag moet uiterlijk 21 december 2019 binnen zijn.  U kunt maar één mantelzorgcompliment per zorgontvanger aanvragen.

Hoe vraag ik een mantelzorgcompliment aan?

Wilt u het mantelcompliment aanvragen? Download dan het aanvraagformulier (PDF, 77 kb) . U kunt het formulier ook ophalen bij het gemeentehuis, De Molenwiek of De Schakel. U kunt het op verschillende manieren inleveren. Dit staat op het formulier.

Ben jij een jonge mantelzorger?

Jonge mantelzorgers (tot en met 23 jaar) kunnen zich aanmelden bij Jeanine Bouman. App of bel naar 06-83168915, of stuur een mailtje naar [email protected]. Samen met Jeanine kijk je naar een persoonlijke invulling van het compliment.

Vragen

U kunt met al uw vragen over mantelzorg terecht bij het Lokaal Steunpunt Mantelzorg.

Neem vrijblijvend contact op met één van de professionals via www.mantelzorggilzerijen.nl.

Reacties