Shell Rijen vernieuwt wasboxen & roll-over carwash

Foto: Van Dorst

Shell Rijen aan de Europalaan in Rijen heeft de smaak van vernieuwen goed te pakken. De roll-over carwash en de drie wasboxen zijn recent volledig gerenoveerd. De resultaten van het laten of zelf wassen van de auto zijn hierdoor nóg beter. Bovendien heeft Shell Rijen de belangrijkste stap gezet om een carwash te openen aan de overzijde.

De handtekening onder de grondaankoop aan de overzijde is namelijk gezet. Ook de voorbereidingen voor het bouwrijp maken van de grond en voor de bouw van een roll-over carwash zijn gestart. Eigenaren Chantal van Dorst en Corne Janssens vertellen meer over deze ingrijpende vernieuwingen.

Drie soorten autowasmogelijkheden

De vraag rijst waarom de eigenaren van Shell Rijen ervoor kiezen om te investeren in maar liefst drie soorten autowasmogelijkheden: de wasboxen, de roll-over en de toekomstige kettingwasstraat. Het antwoord is simpel, volgens Corne Janssens. “Je hebt ook drie verschillende typen ‘wassers’. Zo zijn er mensen die het fijn vinden om zelf hun auto handmatig te wassen. Voor hen hebben we de drie wasboxen, die na de renovatie weer jaren mee kunnen. De roll-over is voor mensen die het prettiger vinden om niet in de auto te zitten tijdens de wasbehandeling.” Chantal van Dorst: “Ook voor hogere bestelauto’s, tot een hoogte van 2.80 meter, is de roll-over ideaal.” Corne: “Er is nog een derde type wassers die we met de nieuwe carwash ook kunnen bedienen. De impressie kunnen we al laten zien. We werken ernaar toe om deze kettingwasstraat net na de zomervakantie 2019 te openen.”

Nieuwe carwash in ontwikkeling

Bijzonder aan deze volledig nieuwe carwash is de lengte van de kettingwasstraat. Die is maar liefst 45 meter. In veel andere wasstraten is de lengte beperkt tot vijftien meter. Chantal: “Hoe langer de wasstraat, hoe beter het resultaat. Ook de capaciteit van auto’s die we hier per uur kunnen wassen, is enorm. De doorlooptijd is zo ingesteld dat we zo’n tachtig auto’s per uur aankunnen.” Toekomstige gebruikers van deze nieuwe carwash worden straks opgevangen door een vriendelijke medewerker met wie zij het wasprogramma bespreken en bij wie zij direct pinnen. Daarna worden de schaduwplekjes van de auto handmatig afgespoten. Dan volgt de route door de wasstraat, die uitkomt op het stofzuigerplein met achttien stofzuigerplaatsen. Gebruikers van de carwash kunnen hier gratis hun wagen ook van binnen spic en span maken. Corné: “Shell Rijen wil meer bieden dan alleen tanken, vandaar dat we hierin investeren, inclusief de aanschaf van grote wasmachines en de aanleg van een doggywash. Topkwaliteit op alle fronten voor al onze klanten, én alle typen wassers.”

Reacties