Voortgang ‘anders inzamelen’

Foto: Gemeente Gilze Rijen

Rijen-West start deze maand met het anders inzamelen van afval. In dat deel van Rijen zijn er enkele ondergrondse containers niet geplaatst. Het gaat om de containers in Brabantpark en in de Stormstraat. De verwachting is dat de containers uiterlijk begin december geplaatst zijn. Tot die tijd kunt u terecht bij één van de andere ondergrondse containers in de gemeente.

Is de PMD-container niet geleegd?

Vanaf het moment dat de PMD-sticker op uw oude restcontainer zit of u een nieuwe PMD-container heeft gekregen, mag u alleen nog maar PMD-afval in deze container doen. PMD-afval bestaat uit plastic verpakkingen, metalen (blik) en drankkartons. Het PMD mag los of in doorzichtige zakken in de container. Dit afval kunnen we recyclen. Het is daarom belangrijk om géén restafval bij het PMD te doen. Ook hard plastic, landbouwfolies of afdekzeilen horen niet thuis in de PMD-container.

Als gemeentemedewerkers zien dat er verkeerd afval in uw PMD-container zit, hangen ze een rode kaart aan de container en legen we de container niet. Op de rode kaart kunt u lezen waarom de container niet is geleegd. U kunt dan alsnog het restafval naar een ondergrondse container brengen en bij de volgende inzamelronde de PMD-container opnieuw aanbieden.

Wordt het papier nog los in dozen ingezameld?

Het oud papier halen ze niet meer los in dozen op. U gebruikt een papiercontainer voor het aanbieden van oud papier. U kunt het oud papier wel nog in dozen naar de milieustraat brengen.

Heeft u nog geen papiercontainer? Vraag deze dan aan bij de gemeente. U kunt kiezen tussen een kleine 140 liter container en een standaard 240 liter container.

Reacties