Gemeente houdt themabijeenkomst erfgoedbeleid om uw verhalen en ideeën te horen

Foto: Gemeente Gilze en Rijen

Vindt u het ook bijzonder dat u in Gilze kunt wonen en werken in een voormalige steenfabriek? Denkt u weleens terug aan de verdwenen leerlooierijen in Rijen? Heeft u een mening over hoe we het landschap kunnen gebruiken bij klimaatverandering? Of maakt u zich zorgen over het verdwijnen van lokale tradities? Help ons dan aan ideeën voor het eerste gemeentelijke erfgoedbeleid! Hierin staat straks hoe we met ons erfgoed omgaan.

 

De gemeente nodigt u uit!

Erfgoed is overal om ons heen en is ook van iedereen. Zonder dat we het weten, komen we het dagelijks tegen in onze omgeving. Denk aan oude huizen, de plaats van bomen op een oud boerenerf of carnaval. Het zijn allemaal dingen die door onze voorouders zijn bedacht of gemaakt en waar we waarde aan hechten.

Veel van deze dingen geven we door aan onze kinderen en kleinkinderen. Dat kan eeuwen doorgaan. Door nu dingen te bedenken en te bouwen, maken we ook weer nieuw erfgoed. Zo geven we steeds oud en nieuw ‘erfgoed’ door.

 

Daarom is de gemeente Gilze en Rijen op zoek naar de verhalen en ideeën van onze eigen inwoners. Of u nu jong of oud bent, kort of lang in de gemeente woont: uw mening is belangrijk. Samen kunnen we erfgoedbeleid maken dat recht doet aan onze gedeelde geschiedenis en ook klaar is voor de toekomst. In een themabijeenkomst nodigen we iedereen uit om ideeën delen.

 

Komt u ook op 15 mei?

De bijeenkomst vindt plaats op 15 mei tussen 19.00 en 22.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis (Raadhuisplein 1 in Rijen). Wij zien u graag. U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar [email protected]. Mail ook gerust als u vragen heeft.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen