Voorlopig ontwerp Wilhelminaplein gepresenteerd

Foto:

Het Wilhelminaplein in Rijen wordt ingericht tot een groen, duurzaam en veilig dorpsplein. Het voorlopig ontwerp voor het nieuwe plein is klaar. Op 9 april lieten we de plannen zien tijdens een inloopavond in De Laverije. Er was veel interesse van inwoners, ondernemers en organisaties: meer dan 100 mensen kwamen kijken naar de tekeningen. Ook veel winkelpubliek was nieuwsgierig. U kunt het ontwerp nu ook zien op onze website.

Van 3 mogelijke ontwerpen naar 1 voorkeursontwerp

Op 8 juni 2023 konden inwoners, ondernemers en organisaties reageren op 3 mogelijke ontwerpen van het nieuwe Wilhelminaplein. Na deze inloopavond zijn er nog meerdere gesprekken geweest met betrokkenen. Bijvoorbeeld over bereikbaarheid en inclusie (fysieke toegankelijkheid). Dankzij alle reacties is 1 voorkeursontwerp uitgewerkt.

Van voorlopig ontwerp naar definitief ontwerp

Met de reacties op het voorlopig ontwerp kijken we of er nog aanpassingen nodig zijn. Daarna maken we een definitief ontwerp. We streven ernaar om dit definitief ontwerp na de zomer van 2024 te delen. Vervolgens vragen we aan de gemeenteraad om het ontwerp vast te stellen.

Opening nieuwbouw Looierskwartier

Er gebeurde vorige week nog meer: op 10 april werd aan de oostzijde van het plein ook het Looierskwartier geopend. Deze nieuwbouw bestaat uit 20 appartementen, een supermarkt en winkelruimte. Ook het parkeerterrein aan de achterzijde is klaar. Een nieuw horecapaviljoen is nog in aanbouw. We verwachten dat de nieuwe horeca in het 3e kwartaal van 2024 klaar is.

Door de herinrichting van het Wilhelminaplein vormt de nieuwbouw in de toekomst 1 geheel met de rest van het plein. Rijen krijgt eindelijk het dorpsplein waar het al zo lang naar uitkijkt. We gaan van deze plek ook echt ons centrale dorpsplein maken met ruimte voor terrassen, festiviteiten en andere ontmoetingen.

Bekijk het ontwerp en lees meer over de plannen op de website.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen