Kom struikroven tijdens de Groene Markt

Foto: Gemeente Gilze en Rijen

In de Karel Doormanstraat organiseert Leystromen de allereerste struikroofactie. Het struikroven is op zaterdag 23 maart van 11.00 tot 14.00 uur.

Het struikroven is onderdeel van de Groene Markt. Leystromen gaat deze woningen slopen om plaats te maken voor nieuwe duurzame woningen. Tijdens deze struikroofactie is iedereen uitgenodigd om gratis planten te komen scheppen uit de (voor)tuinen van de te slopen huizen voor hun eigen tuin of balkon. Bovendien krijgt u de kans om te leren hoe u zelf planten kunnen stekken, voor een nog groenere omgeving.

Start NK Tegelwippen

De Groene Markt is ook het begin van het NK Tegelwippen, een actie gericht op het vervangen van tegels door groen. Diverse organisaties nemen deel aan deze Groene Markt, waaronder Natuurlijk Gilze Rijen (NLGR), Energie Gilze Rijen, Allemaal Vitaal, de Gemeente Gilze en Rijen en VIP voor elkaar.

Programma

Tijdens de Groene Markt is een programma om u te informeren en te vermaken. Naast het planten roven en leren stekken, maken bezoekers kans op het winnen van een regenton. Kinderen kunnen meedoen aan leuke knutselactiviteiten. Onder het genot van een drankje kunt u uw buurtgenoten ontmoeten.

Doe mee

De Groene markt is niet alleen nuttig bij het groener maken van de omgeving. Het is een ook gezellige en leerzame dag. Kom langs op zaterdag 23 maart en doe mee!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen