GGD: “Bescherm jezelf en je baby tegen kinkhoest”

Foto: Pixabay

Het aantal meldingen van kinkhoest bij volwassenen en baby’s ook in de regio West-Brabant toe, zo schrijft de GGD op haar website.

Kinkhoest

GGD West Brabant: “Kinkhoest is een erg besmettelijke ziekte, veroorzaakt door een bacterie. De bacterie maakt een gifstof aan, waardoor hoestbuien ontstaan. Deze hoest kan maandenlang aanhouden. De ziekte wordt daarom ook wel de ‘100 dagenhoest’ genoemd. Het aantal meldingen van kinkhoest neemt sinds juni 2023 toe en is veel hoger dan voorgaande jaren.” Volgens het RIVM wordt nu wekelijks bij zo’n 110 kinderen, waarvan ongeveer 20 baby’s, kinkhoest vastgesteld.

Voorkom verspreiding

Om verspreiding van kinkhoest te voorkomen is het advies om te hoesten en te niezen in je elleboog, je handen regelmatig te wassen en je huis goed door te luchten met open ramen voor 15 minuten per dag en open ventilatieroosters. En uiteraard verklein je de kans op kinkhoest met een vaccinatie voor zwangeren en kinderen. Klik op de onderstaande link voor meer informatie en adviezen voor zwageren en baby’s.

  • KLIK HIER voor meer informatie op de site van de GGD
  • KLIK HIER voor meer informatie op de site van het RIVM
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen