Veiliger fietsen: help mee!

Foto: Gemeente Gilze en Rijen

Irriteert u zich ook aan de vervelende fietspaaltjes die in de weg staan langs uw route? Of misschien bent u bijna tegen zo’n paaltje aangereden?

Meld welk fietspaaltje volgens u in de weg staat en help zo mee om de fietspaden in de gemeente veiliger te maken. Ook plantenbakken, wegversmallingen en hoge stoepranden die in de weg staan voor u als fietser,  kunt u melden.

Veilig fietsen

Ze willen het fietsen in onze gemeente aantrekkelijker, veiliger en toegankelijker maken. Daarom hebben ze vorig jaar een fietsplan opgesteld. Ze vroegen toen uw mening over fietsen in onze gemeente. Veel inwoners gaven aan zich te irriteren aan onder andere de vele fietspaaltjes. Daar gaan we dit jaar iets aan doen.

Niet alle paaltjes kunnen weg

Fietspaaltjes staan vaak in de weg op onze fietsroutes, maar soms zijn ze wel nodig voor de veiligheid. Ze staan er bijvoorbeeld zodat auto’s niet op het fietspad kunnen komen. Niet elk paaltje kan daarom zomaar weg. Hetzelfde geldt voor wegversmallingen en plantenbakken. Tot 1 mei kunt u melden wat volgens u in de weg staat en waarom. De gemeente gaat dan kijken of het nodig is of dat het weg kan. Soms maken ze het paaltje of de plantenbak beter zichtbaar.

Melden via de BuitenBeter-app

Melden kan via de BuitenBeter-app. Stuur een foto mee. Een melding maken via de website kan ook.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen