Komende 2 jaar onderhoud wegen in elke wijk

Foto:

De gemeente is gestart met het onderhoud van wegen in de wijk Vijf Eiken in Rijen. Dit is onderdeel van een groot onderhoudsplan in de hele gemeente. Ze pakken de komende jaren elke wijk aan.

Het gaat om reparaties van gaten in de weg, ongelijke bestrating door wortelopdruk of verzakte bestrating. Dit heet klein onderhoud.  In elke wijk zijn er wel zulke situaties. Dat hoort de gemeente ook regelmatig van u als inwoner.

De gemeenteraad heeft 1,8 miljoen euro extra beschikbaar gesteld om dit onderhoud uit te voeren.

Controle kwaliteit straten

Om de 2 jaar laat de gemeente de kwaliteit controleren door een extern bedrijf. Er gelden landelijke regels voor de kwaliteit.

Uit het laatste onderzoek blijkt dat ze in alle wijken onderhoud moeten doen. Het gaat om kleine en iets grotere reparaties.

Dit gaan ze doen

Met dit onderhoud houden ze de kwaliteit van alle straten in onze gemeente op orde. Op plekken waar toch een (lichte) schade is, maar die nog voldoen aan de regels doen ze nu niets. Is de situatie onveilig dan ondernemen ze uiteraard wel actie.

Het kan dus zo zijn dat ze op een plek reparaties doen en bijvoorbeeld 20 meter verderop niet. Bij de reparaties gebruiken ze de bestaande bestrating opnieuw. Is er schade aan een asfaltweg dan brengen ze nieuw asfalt aan.

Ook groot onderhoud blijven ze in de komende jaren uitvoeren. Bij groot onderhoud gaat het om het vernieuwen van de verharding van een heel wegvak of bijvoorbeeld een straat.

We houden u regelmatig op de hoogte van het onderhoud.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen