Wedstrijd ‘Kunst in de gemeente Gilze en Rijen’ open voor alle kunstenaars uit Brabant

Foto: Gemeente Gilze en RIjen

De zesde editie van het project Kunst in de gemeente Gilze en Rijen gaat van start. Kunstenaars uit heel Noord-Brabant mogen deelnemen en een kunstwerk of ontwerp voor de Wisselsokkel indienen. De winnende kunstenaar wint een geldbedrag van  € 4000. Het kunstwerk wordt vanaf september 24 maanden geëxposeerd op de wisselsokkel in park ’t Mollebos in Gilze.

Tot en met 3 maart kunnen alle kunstenaars die woonachtig (of duurzaam werkzaam) zijn (geweest) in Noord-Brabant 1 of 2 kunstwerken of ontwerpen aanmelden via e-mail.

Vakjury en inwoners

Uit het aanbod maakt een jury, een selectie. Voor de vijfde editie van Kunst in de Gemeente Gilze en Rijen bestaat de vakjury uit Saskia de Frel (textielkunstenaar, Molenschot), Jan de Jong (Neerlandicus, Gilze), Adriaan Seelen (beeldend kunstenaar, Rijen) en Gerry Peene (beeldend kunstenaar, Gilze).

Daarna kunnen de inwoners hier hun stem op uitbrengen. Aan de hand van die uitslag kiest de jury uit de 3 meest gewaardeerde kunstwerken de winnaar. De winnaar mag, in tegenstelling tot de eerdere edities, zijn kunstwerk niet 1, maar zelfs 2 jaar lang presenteren op de betonnen sokkel van 1 bij 1 meter in park ’t Mollebos in Gilze.

Inzenden is mogelijk tot en met 3 maart.Het moet wel aan een aantal vereisten voldoen. Alle informatie voor kunstenaars is te vinden op de website.

Verbindende kunst

Kunst in de gemeente is een initiatief van Stichting Kunstweek. Stichting Kunstweek wil met dit project lokale kunstenaars en kunstliefhebbers met elkaar verbinden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen