Gemeente dient zienswijze in op het ontwerpsaneringsplan Meerjarenprogramma Geluid

Foto: Prorail

Er zijn maatregelen in voorbereiding om het spoorgeluid in Rijen te verminderen. Het ontwerpsaneringsplan voor de geluidsmaatregelen van het Meerjarenprogramma.

Geluidsanering (MJPG) ligt van 14 december 2023 tot en met 24 januari 2024 ter inzage. De reacties van de bewoners tijdens de informatieavonden eind november 2023 en het feit dat de maatregelen op enkele punten afwijken van de stedenbouwkundige visie, zorgt er dat de gemeente een zienswijze indient op het ontwerpsaneringsplan. In de gemeenteraadsvergadering van 18 december 2023 is de zienswijze vastgesteld.

Deze zienswijze gaat over de volgende punten:

  • Het geluidscherm aan de Venneweg met een hoogte van 3 meter wordt niet gerealiseerd. Ter plaatste staat reeds een bestaand scherm van 1,5 meter. De ophoging naar 3 meter betreft maximaal 1,5 meter en daarmee voldoet het niet aan de minimale ophogingseis van ProRail van 2 meter. Een scherm van 3 meter past binnen de stedenbouwkundige visie en voorziet in een geluidreductie voor de bewoners, daarom acht de gemeente dit scherm wél noodzakelijk;
  • Het geluidscherm langs de Spoorlaan-Zuid heeft in het ontwerpsaneringsplan een hoogte van 3,5 meter De stedenbouwkundige visie geeft voor dat deel van het scherm langs de Spoorlaan-Zuid, een maximale hoogte aan van 3 meter. De gemeente stelt dat aangesloten dient te worden bij de stedenbouwkundige visie.

Meer informatie

  • Bekijk de informatie over het saneringsplan, de geplande geluidsmaatregelen voor uw woning en hoe u een zienswijze indient. U kunt contact opnemen met BSV via telefoonnummer 0348 48 74 50.
  • Bekijk algemene informatie over het MJPG.
  • Heeft u een andere vraag, dan kunt u contact opnemen met ProRail.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen