Een groen bedrijfsdak levert veel op

Foto:

Waarom zou je als bedrijf een groen dak met vetplanten nemen? Omdat ze tal van voordelen bieden: ze isoleren, nemen regenwater op, verlichten de druk op het riool, zorgen voor schonere lucht en bieden een leefomgeving voor mens en dier. En je krijgt er subsidie op: de Subsidie Klimaatbestendig Gilze en Rijen, die speciaal is bedoeld om bedrijven te helpen bij het nemen van concrete stappen om zich aan te passen aan extreme weersomstandigheden.

ICT-bedrijf Berdua Consultancy B.V. in Rijen, dat afgelopen zomer door de wethouders Merijn Scheifes en Corné Machielsen werd bezocht als inspirerend voorbeeld, is een lokaal bedrijf dat met subsidie een met planten bedekt dak heeft aangelegd. Het bedrijf van Jan Beemer wil zich inzetten voor een duurzamere toekomst, en met een groen dak draagt het bedrijf automatisch bij aan een milieuvriendelijkere toekomst.

Stimulans

Dankzij de subsidie worden lokale ondernemers gestimuleerd om te investeren in groene daken, wateropvang, waterdoorlatende bestrating, het afkoppelen van regenwater vanaf het dak en het vervangen van tegels door groenvoorzieningen. Daarnaast wil de gemeente met het initiatief voorbereid zijn op veranderende klimaatomstandigheden en wil ze een gezonde, duurzame lokale economie ondersteunen. Kijk voor informatie op: gilzerijen.nl/klimaatsubsidie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen