Waterschap en gemeente spraken over waterhuishouding en de klimaatverandering

Foto: Gemeente Gilze en Rijen

De gemeente en het waterschap houden zich dagelijks bezig met onze directe leefomgeving. Beide zorgen graag voor veilig wonen, werken en genieten. De gemeente doet dat in algemene zin, het waterschap kijkt daarbij vooral naar onze waterhuishouding. Om in te spelen op de klimaatverandering werken gemeente en waterschap samen. Over deze samenwerking, knelpunten en oplossingen in de waterhuishouding in Gilze en Rijen spraken het college van Gilze en Rijen en het dagelijks bestuur van het waterschap elkaar op dinsdag 17 januari.

 

Tijdens het werkbezoek bezochten beide dagelijkse besturen het Bisschop de Vetplein in Gilze en Rijen Noord-Oost in Rijen. De gemeente Gilze en Rijen maakte van het Bisschop de Vetplein in Gilze een groen en duurzaam plein. Met het waterschap werd bekeken wat meer bomen, meer groen en een nieuwe riolering met opvang van regenwater betekent voor Gilze. In Rijen Noord Oost werd bekeken wat de gemeente in het project Rijen Noord-Oost doet om de wijk klimaatbestendiger te maken.

 

Het dagelijks bestuur maakte van de gelegenheid gebruik om te vertellen wat het doet om nu en in de toekomst de kwaliteit van het oppervlaktewater te verbeteren en te bewaken en hoe het de hoogte van het water regelt zodat het niet te nat of te droog is.

 

Elk waterschap heeft een gekozen algemeen bestuur en een dagelijks bestuur. Op 15 maart 2023 zijn er verkiezingen voor het waterschap.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen