Oproep: Interesse in gedeeltelijk nieuwe bestemming gemeentehuis?

Foto: Gemeente Gilze en Rijen

De medewerkers van de ABG-organisatie verhuizen over een paar jaar naar een nieuw pand. Een deel van het gemeentehuis komt dan leeg te staan. De medewerkers van de gemeentebalie, de gemeenteraad en het college blijven werken en vergaderen in het gemeentehuis.

De gemeente doet onderzoek naar de mogelijkheden van gecombineerde huisvesting met een maatschappelijke zorg-/gezondheidsfunctie en woonfunctie. Ze nodigen zorgondernemers en ontwikkelaars met interesse uit om zich te melden bij de gemeente.

In gesprek over mogelijkheden

Ze praten op dit moment met enkele geïnteresseerde partijen en zijn benieuwd of er nog meer partijen met interesse zijn. Ook met hen gaan ze graag in gesprek. Zo horen ze meer over de mogelijkheden die zij zien. Dat helpt ons om het onderzoek naar de mogelijkheden af te ronden.

Voorlopig ontwerp

Het is de bedoeling dat de gemeenteraad later dit jaar een voorlopig ontwerp voor de verdere invulling en uitwerking van het gebouw vaststelt. Ook stelt de gemeenteraad dan vast hoe het gemeentehuis duurzamer kan worden. Daarna werken ze de plannen definitief uit. Ze kunnen dan na de verhuizing van de medewerkers van de ABG-organisatie starten met de verbouwing van het gemeentehuis. Ze verwachten dat de werkzaamheden in 2027 kunnen starten.

Heeft u interesse? Neem contact op met projectmanager Bas Kohlmann via telefoonnummer 06 11 31 41 06.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen