Jeugdbrandweer Gilze en Rijen organiseert halve finales

Foto: Diederik Cools/ Stuve Fotografie

Vandaag zaterdag 10 juni 2017 organiseerde de jeugdbrandweer Gilze en Rijen in samenwerking met jeugdbrandweer Nederland de halve finales in de categorieën: junioren lage druk, aspiranten lage druk en aspiraten hoge druk. Op drie locaties binnen Gilze en Rijen zal een brand worden nagebootst welke door de 37 jeugdbrandweerkorpsen uit geheel Nederland bestreden moesten worden. De ploeg die dit op de beste, snelste en volgens de juiste procedures bestreed kon zich plaatsen voor de finales. De gehele dag stond het Aeroparc Gilze-Rijen (voormalige Ericssonterrein) gevuld zijn met rode brandweer auto’s omdat vanaf deze locatie naar de drie locaties werd vertrokken.

De jeugdbrandweer is de kweekvijver voor de brandweer. Door de wekelijkse oefenavonden wordt jeugd tussen 11 en 18 jaar de kennis van het brandweervak bijgebracht. Door met leeftijdsgenoten bezig te zijn leren ze veel over branden, eigen veiligheid, eerste hulp, het bedenken van oplossingen en het helpen van anderen. De lokale brandweerkorpsen kunnen jaarlijks deelnemen aan de landelijke jeugdbrandweerwedstrijden

Rondom de drie wedstrijdlocaties werden verkeersmaatregelen genomen om een veilige omgeving voor de jeugdkorpsen te creëren. De directe aanwonenden en naastgelegen bedrijven werden door de brandweer geïnformeerd.

Het jeugdbrandweerkorps van Gilze en Rijen bestaat momenteel uit 10 enthousiaste jongens, helaas al weer twee jaar zonder dames en oefent elke vrijdagavond. Voor de landelijke wedstrijden doen ze mee in de categorie lage en hoge druk. Mocht je het leuk vinden om een keer te komen kijken dan ben je van harte welkom. Op de facebook pagina “jeugdbandweer Gilze en Rijen” is meer informatie te vinden.

De uitslagen van de wedstrijden vind ik hier: https://www.jeugdbrandweer.nl/wedstrijden/halve-finale-gilze-en-rijen/item5618

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen