112

Man met bebloed gezicht bedreigt agenten en buurtbewoners met de dood

Foto:

Een 45-jarige man uit Rijen, die vaker met de politie in aanraking is geweest, had deze week voor veel ophef gezorgd in de wijk waar hij woont.

Zondag 22 september 2019 ontving de politie diverse meldingen dat deze man, vermoedelijk onder invloed van drank en drugs, door de wijk liep en daarbij ruzie zocht en buurtbewoners bedreigde met de dood. De man liep rond met een bebloed gezicht en zo trof de politie hem ook aan.
Nadat de ambulance ter plaatse was gekomen, werd besloten de man niet aan te houden maar mee te nemen naar het ziekenhuis om hem daar te laten behandelen aan zijn verwondingen. Dit ging echter niet zonder slag of stoot, maar onder hevig verzet, waarbij hij ook agenten bedreigde met de dood.
Na zijn behandeling in het ziekenhuis moest hij daar vertrekken, echter weigerde hij dit en werd uiteindelijk toch aangehouden voor lokaalvredebreuk. Deze zaak werd afgerond, waarna de man werd heengezonden.

Op maandag 23 september 2019, omstreeks 16:00 uur, kwamen bij de politie signalen binnen dat deze zelfde man de politie iets ernstigs wilde aandoen. Ondanks dat de politie vaker bedreigingen ontvangt werd na een eerste onderzoek geconcludeerd dat deze melding dit maal zeer serieus genomen moest worden. Daarom werden alle bureaus in en om Tilburg en Breda gesloten en zodoende konden er enkele uren geen personen in of uit. De omgeving van de bureaus werd door surveillerende agenten nauwlettend in de gaten gehouden. In de loop van de avond werd de man gelokaliseerd en aangehouden. Zijn dreiging bleek te maken te hebben met persoonlijke rancune tegen de politie en had geen raakvlakken met enige ideologie.

De zaak wordt onderzocht door de recherche van team Langstraat. De verdachte werd o.a. bedreiging tegen de politie, bedreiging tegen een individuele agent en bedreigingen tegen buurtbewoners ten laste gelegd. Hij wordt vandaag, 27 september 2019, voorgeleid voor de rechter commissaris. De woning van de man is door de burgemeester voor de duur van 2 maanden gesloten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen