Inloopavond AZC Gilze over verbouwing

Foto: Google Streetview

Het asielzoekerscentrum aan het Prinsenbosch 2 in Gilze gaat verbouwd worden. Om belangstellenden en betrokkenen op de hoogte te brengen van de verbouwing organiseert het COA een inloopavond op woensdag 2 oktober.

De verbouwing van het asielzoekerscentrum heeft als doel verbetering van de huisvesting en de voorzieningen. In de woongebouwen voor de asielzoekers gaan we het leefcomfort verbeteren. De woonunits krijgen een eigen keuken, waar de asielzoekers zelf kunnen koken. Ook worden de gebouwen energiezuiniger en aangepast aan de hedendaagse eisen voor klimaatbeheersing. De veiligheid wordt vergroot door meer licht rond de gebouwen. Met de verbouwing komen er in de gebouwen 1.200 opvangplaatsen. Daarmee worden de huidige tijdelijke woonunits overbodig. Ook komen er kantoren bij.  De kantoren worden zo geplaatst dat ze logischer op het terrein zijn gesitueerd. Het complex is een rijksmonument en met deze verbouwing wordt het complex in ere hersteld.

 

Het COA heeft een Europese aanbesteding doorlopen en Strukton is geselecteerd als de aannemer die de verbouwing gaat uitvoeren. De planning is dat het COA in oktober de omgevingsvergunning aanvraagt. Op de vergunningsaanvraag zijn de reguliere mogelijkheden van bezwaar en beroep van toepassing. De start van de bouw is gepland begin 2020 en zal ongeveer vier jaar duren.

Tijdens de inloopavond zullen het COA, de architect en Strukton een toelichting geven op het ontwerp, het vergunningentraject en de situatie tijdens de verbouwing. Er is alle ruimte voor vragen.

 

Alle belangstellenden zijn welkom. Zij kunnen zich aanmelden via [email protected]

Datum: woensdag 2 oktober 2019

Tijdstip: van 19.00 tot 21.00 uur

Locatie: COA, Prinsenbosch 2, Gilze

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen