College vraagt meer tijd om onderzoek auto te gast tunnel af te ronden

Foto: Gemeente Gilze Rijen

Als het aan burgemeester en wethouders ligt, kan de gemeenteraad in september besluiten of de aanleg van een auto te gast tunnel bij het station in Rijen verder kan worden voorbereid. Het was de bedoeling om dit in juli voor te leggen aan de gemeenteraad.

 

Zorgvuldig

“We willen de gemeenteraad integraal, zorgvuldig en niet gefragmenteerd laten besluiten over de verdere uitwerking van een auto te gast tunnel. Daarom vragen we meer tijd aan de gemeenteraad”, aldus wethouder Rolph Dols van de gemeente Gilze en Rijen. De gemeente werkt samen met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, de provincie Noord-Brabant, NS en ProRail aan de plannen voor een auto te gast tunnel.

 

Resultaten later

De tijd is nodig om het verkeerskundig onderzoek af te ronden, inclusief adviezen. Accent Adviseurs analyseert de verkeersveiligheid van een auto te gast tunnel op basis van een nieuw ontwikkeld verkeersmodel. De ontwikkeling van dit verkeersmodel heeft meer tijd gevraagd waardoor de resultaten in de vorm van modelsimulaties en verkeerskundige adviezen ook later komen.

 

Advies inwinnen

Het college van B&W legt de onderzoeksresultaten voor advies voor aan de verkeerscommissie (politie, Fietsersbond en Veilig Verkeer Nederland) en de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV). “De raadscommissie Middelen heeft het college op 18 april 2019 gevraagd om de SWOV om advies te vragen. We hechten waarde aan een objectief en zorgvuldig advies van de SWOV en de verkeerscommissie. Ook daarvoor is tijd nodig.” aldus de wethouder.

 

Behandeling in september

Het college stelt voor om het raadsvoorstel over de auto te gast tunnel met alle onderzoeksresultaten aan te bieden voor behandeling tijdens een nog te plannen extra commissievergadering medio september  en besluitvorming op 30 september. Dat is de eerste raadsvergadering na de vakantie. 

 

Inloopbijeenkomst in mei

De extra commissievergadering van 29 mei over de spoorzone komt dan te vervallen. De inloopbijeenkomst op 9 mei 2019 over de stand van zaken spoorzone gaat wel door. Deze is van 19.30 uur tot 21.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis in Rijen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen