Expositie Jo & Josie in de Steenfabriek

Foto:

De wereld door de ogen van Jo en Josie. De magische combinatie van dit stel van uniek talent en ervaren vakmanschap. Elk werk is doorwrochten van een spirituele kracht, een ziel. “Zonder ziel verliest een kunstwerk al snel zijn emotionele waarde en zeggingskracht.”

Voor het eerst in de expositieruimte Steenfabriek Gilze. Twee jaar geleden zijn ze van het oosten naar het zuidwesten van het land verhuisd. Bijna dagelijks maken ze wandelingen langs de Oosterschelde. En dat zie je, tot hun eigen verbazing, beduidend terug in hun schilderijen en fotokunst. Daarom draagt de tentoonstelling de titel: Over de zee en lentekriebels.

Exposities van Bergen op Zoom tot Tallinn. Zij de geschoolde. Hij de oerkracht, de geboren schilder. Ze leven samen, ze werken samen. Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag, Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.

In februari dit jaar werd het werk “de stilte van het slib” door een jury bestaande uit drie museumdirecteuren nog gekozen tot boegbeeld van de expositie Lage Landen in de galerie van Arsis. Afgelopen jaar waren tentoonstellingen in binnen en buitenland. In Nederland o.a. Kasteel Geldrop, Markiezenhof Bergen op Zoom, Kerkje van Persingen en HAN campus in Nijmegen. In de eurozone expo’s in de Hilton hotels van Stockholm, Strasbourg, Dresden en momenteel Malmö. In de ringoven van de voormalige steenfabriek zal werk te zien van gast-exposante

Regina Roest: miniatuur iconen, die een Russisch sprookje vormen.
We vinden het leuk als u komt kijken.
Een eigen weg, een eigen stijl. Van harte welkom!

Jo Debije en Josie Arnoys: over de zee en lentekriebels. www.verfding.nl
Expositieruimte Steenfabriek, Steenfabriek 7, 5126 PB Gilze
Open zaterdag 13 en zondag 14 april en het hele paasweekend vrijdag, zaterdag, zondag én
paasmaandag 19 t/m 22 april, steeds van 11 tot 17 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen