Ko De Laat brengt serie over Rijenaar Huub Martron op NPO Radio 5

Foto: Huub Martron

Vanaf 3 februari zal de schrijver/dichter Ko de Laat een documentaireserie verzorgen op NPO Radio 5. Deze serie gaat over de mysterieuze entertainer Huub Martron (1923-2005).

Huub Martron was in de jaren vijftig een van de eerste tv-sterren van Nederland. Hij trad veelvuldig op in radio- en tv-programma’s van de AVRO. In de Weekendshow verscheen Martron aanvankelijk zelfs nog vaker dan Johnny Kraaijkamp en Rijk de Gooijer. Rond 1955 stond hij aan de vooravond van een internationale doorbraak, maar het zou allemaal heel anders uitpakken.

Ko de Laat is de eerste die onderzoek heeft gedaan naar dit vergeten en verzwegen hoofdstuk uit de geschiedenis van het theater-en televisieamusement. In een tweegesprek met Kick van der Veer vertelt hij over zijn opzienbarende ontdekkingen.

Huub Matron kwam uit Den Haag, maar woonde sinds de vroege jaren zestig op verschillende plekken in Brabant, met name in de regio Breda. Hij werd dan ook wel de Brabantse Hagenaar of de Bredase Hagenaar genoemd. Hij woonde echter veruit het langste in Rijen, waar hij gevestigd was vanaf 1971 tot aan zijn overlijden.

De serie is een onderdeel van het programma Andermans Veren (AVROTROS) en is vanaf 3 februari zes zondagochtenden aaneen te horen tussen 10.00 en 11.00. Elke aflevering duurt ongeveer tien minuten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen