Gaat de gemeente Gilze en Rijen ervoor zorgen dat Rijense Handbalvereniging clubhuis gaat verliezen?

Foto: Pixabay

De MFA (Multi Functionele Accommodatie) is ongeveer 10 jaar geleden ontstaan als gevolg dat EMM een ruimte zocht en het oude clubhuis van RHV op instorten stond. De gemeente heeft het gebouw casco neergezet en met behulp van sponsors en vrijwilligers van o.a. RHV is het gebouw ingericht. Er zouden drie gebruikers in komen; RHV, EMM en Humanitas. Helaas kreeg Humanitas geen toestemming om hier een kinderopvang te beginnen omdat het te dicht aan de spoorlijn lag. Hiermee viel de grootste gebruiker (75%) van MFA gelijk weg. Het beheer van de MFA werd ondergebracht in een stichting waar EMM , RHV en een onafhankelijke voorzitter in deelnamen.

Ingezonden tekst door bestuur RHV

In de loop van de jaren zijn er verschillende gesprekken geweest met de gemeente om te bekijken of er een betere bezettingsgraad kon worden gerealiseerd. Naast EMM en RHV gebruikten ondertussen de Bounties en de Vrije Coureur ook deze ruimte. Door het wegvallen van EMM en de Vrije coureur is er een nieuwe situatie ontstaan. Met ingang van 1 mei 2018 is stichting opgeheven en heeft de gemeente het beheer overgenomen. De gemeente is in gesprek gegaan met een vereniging die het gebouw na een verbouwing gaat gebruiken en gaat beheren. De plannen waren al in een ver stadium voordat RHV hiermee werd geconfronteerd. De gemeente heeft het plan aan RHV uitgelegd. Dit heeft voor RHV tot gevolg dat er alleen nog gebruik gemaakt mag worden van de velden en 2 kleedkamers, maar dat er dus geen kantine/clubhuis meer is voor RHV waardoor er hier geen activiteiten meer georganiseerd kunnen worden en dat de inkomsten vanuit de bar verloren gaan. 2 Kleedkamers (de kleinste ook nog) is veel te weinig aangezien er in de jeugd nog gemengd wordt gespeeld. Er is geen gelegenheid meer om een bakje koffie te schenken voor de tegenpartijen die uit
onder andere Zeeland deze kant op komen. Uiteraard is hier bezwaar tegen gemaakt, maar is er het gevoel dat alles al is beklonken en dat er niets gedaan wordt met de voorstellen of bezwaren vanuit RHV.

Alles wat voorgesteld wordt door RHV wordt gelijk als niet uitvoerbaar bestempeld. Er is eigenlijk al niets meer bespreekbaar. Bovendien wordt er min of meer verweten dat RHV de oorzaak zou zijn van het feit dat de kosten van MFA hoger zijn dan de opbrengsten. In de ogen van RHV heeft de gemeente ruim 10 jaar lang weinig tot niets ondernomen om tot een structurele oplossing te komen. De gemeente ontkent dit. Er is ongenoegen uitgesproken in een brief aan de gemeente, de wethouder van sport en de fractie. Daarbij is aangegeven wat RHV minimaal nodig heeft om de buitencompetitie en het verenigingsleven draaiende te houden. Zij hebben dit ter kennisgeving aangenomen.

Als deze plannen doorgaan zal dit negatief uit kunnen gaan vallen voor RHV. Het zal toch niet gebeuren dat de gemeente Gilze en Rijen ervoor gaat zorgen dat er geen gezellige handbalvereniging meer in de gemeente zal zijn, waar ook handballers uit Tilburg komen bij gebrek aan een Tilburgse vereniging. Dat de leden geen clubhuis meer hebben om leuke jeugdweekenden, toernooien of andere evenementen te houden. De gemeente spreekt regelmatig uit dat het verenigingsleven een erg belangrijk punt is, maar in de praktijk gaan ze daar dus anders mee om. Wij zijn ontzettend teleurgesteld in de gemeente vooral in de manier waarop dit is en wordt gespeeld. De
vereniging ligt ons na aan het hart en wij laten ons niet zomaar aan de kant zetten.

Bestuur RHV

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen