Zondag record aantal renners aan de start van het Hart van Gilze

Foto: Femke Kuijpers/ Wielerweekend Gilze

Een record aantal renners zal komende zondag deelnemen aan het Hart van Gilze. Zowel de heren in de Amateurkoers als de dames in de Elite/Beloften-wedstrijd, hebben massaal hun zinnen gezet op het criterium dat gelijktijdig met de Midden-Brabant Poort Omloop wordt verreden.

Dat betekent spanning en spektakel op het kleine rondje voor de kerk. Dat geldt ook zeker voor het Open Gils Kampioenschap dat op zondagmiddag altijd een hoogtepunt van het Wielerweekend is. Recreanten uit Gilze, maar ook van buiten het dorp (!), zorgen ieder jaar voor een bijzondere wedstrijd. Om deze wedstrijd voor meer renners toegankelijk te maken, worden de eerste 3 ronden geneutraliseerd afgelegd.

Voor deelnemers uit de gemeente Gilze en Rijen wordt een gezamenlijk klassement gemaakt met de recreantenwedstrijd die op 1 juli in Rijen wordt verreden tijdens de Ronde van de Leren Zool. Na deze wedstrijd zal duidelijk worden wie de beste wielrenner is van de gemeente. De beste Gilzenaar wordt uiteraard na het Open Gils Kampioenschap gehuldigd. Inschrijven kan op zondag tot 15.00 uur in de permanence (Cultureel Centrum De Schakel in Gilze). Zie de site www.wielerweekendgilze.nl voor alle details.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen