65 Midden-Brabanders beklimmen Mont Ventoux

Foto:

‘Mensen met een aandoening die tóch bergen kunnen verzetten. Samen trainen, samen naar dat doel om de 1909 meter hoge top van de Mont Ventoux te bereiken. Hierdoor groeit zelfrespect en zelfvertrouwen. Zo omschrijft Hans Pouwer, fysiotherapeut van Fysio Sport & Therapie, Beethovenlaan 330 in Tilburg-Noord, het doel van de klim van deze beroemde Zuidfranse berg door 48 fietsers en 17 wandelaars uit Midden-Brabant op zaterdag 12 mei.

Tijdens deze tweede editie maken van deze groep tien personen deel uit met een niet aangeboren hersenletsel (NAH) en reuma. Drie van hen leggen het 26 kilometer lange traject af op een driewielligfiets; anderen wandelen. Deelnemers, naast hen begeleiders, familieleden en vrienden, komen uit Tilburg, Hilvarenbeek, Oisterwijk, Berkel-Enschot en Rijen.

Inmiddels haalden deelnemers aan de Mont Ventoux 2018 en sponsoren ruim 8.500 euro op, die geschonken wordt aan de Stichting Omni Sportief Tilburg. Zij organiseert sportieve beweegactiviteiten voor mensen met een fysieke beperking en/of chronische aandoening. Dit jaar opent de stichting het Loket Sportief waarbij cliënten onder begeleiding laagdrempelig kunnen bewegen, zoals samen met anderen zwemmen, wandelen, handbiken en sporten in de zaal.

‘Als je ziet dat ligfietsers op de Mont Ventoux 26 kilometer afleggen in vijf uur, begrijp je welke enorme inspanning dat vergt. Maar het betekent ook een overwinning van de deelnemers op zichzelf en hun directe omgeving. Zij laten zien wat ze allemaal wél kunnen ondanks hun beperking. Het doel van de klim is dus veel breder dan het bereiken van de top. Hoewel dat natuurlijk het letterlijke hoogtepunt van ons initiatief op 12 mei zal zijn,’ aldus Pouwer. Volgens hem worden deelnemers aan deze klim van de Mont Ventoux een voorbeeld voor anderen: ‘Ambassadeurs voor lotgenoten met een beperking, die door tegenslagen weer een nieuw doel in hun leven krijgen.’

De Mont Ventoux, ook wel ‘Kale Berg’ genoemd, is vooral bekend van de wieleretappes van de Tour de France. In totaal zijn drie beklimmingen mogelijk; Fysio Sport & Therapie in Tilburg kiest voor de oostelijke klim vanuit Sault, beroemd om zijn uitzichten op groene wijnstokken en gele korenvelden. Meer informatie is verkrijgbaar via www.fysiosport-mb.nl of 013-5470257.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen