College stelt toekomstvisie binnensportaccommodaties Gilze vast

Foto: Jeroen stuve archief

De afgelopen maanden werd aan de toekomstvisie binnensportaccommodaties Gilze gewerkt. Hierin staat omschreven hoe er de komende jaren omgegaan wordt met binnensport in Gilze. Gebruikers, exploitanten en andere belangstellen hebben werden hierbij nauw betrokken. Ook de gemeenteraad heeft meegedacht. Het college heeft de visie vastgesteld en vraagt de commissie Samenleving deze te bespreken. Daarna neemt de gemeenteraad er een besluit over.

In de visie werd onder anderen naar de wensen en behoeften van de gebruikers gekeken. Er werd rekening gehouden met diverse trends en ontwikkelingen en met het gemeentelijk beleid. Het college stelt de gemeenteraad voor om de toekomstvisie binnensportaccommodaties Gilze vast te stellen. Ook vraagt het college de gemeenteraad om de adviezen in de visie over te nemen. Deze adviezen gelden als richtlijn voor het vervolgtraject.

Het gaat om de volgende adviezen:

• een sporthal in het centrum van Gilze behouden;
• de keuze tussen renovatie en verbouw van de huidige sporthal Achter de Tuintjes of nieuwbouw van een sporthal onderzoeken, onderbouwen en afwegen;
• bij de uitwerking van deze keuze de wensen van gebruikers en belanghebbenden betrekken;
• in het geval van nieuwbouw, hierbij de locatiekeuze betrekken;
• gebruikers en belanghebbenden in het vervolgproces opnieuw nadrukkelijk betrekken.

Blij met betrokkenheid Wethouder Aletta van der Veen (sport) is blij met de toekomstvisie: “Gebruikers, exploitanten en andere belanghebbenden zijn nauw betrokken bij de totstandkoming van de visie. Nu is het tijd voor de volgende stap”.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen