Eerste nutskasten voorzien van oude foto’s

Foto: Gemeente Gilze en Rijen

Vorige week onthulde wethouder Mariëlle Doremalen de eerste oude foto op de nutskast op het Burgemeester Sweensplein. Een foto van het café van Piet Martens aan het Burgemeester Sweenslein. In 1976 is dit pand gesloopt. De komende weken komen er oude foto’s op nog eens 11 nutskasten in onze gemeente.

Heemkring Molenheide

Heemkring Molenheide zocht de foto’s uit en schreef er teksten bij. Binnenkort komt er een qr-code op de foto’s. Daarmee krijgt u toegang tot de website van de Heemkring met meer informatie over de foto’s.

Motie

Eind 2022 nam de gemeenteraad de motie ‘Erfgoed herleefd op nutskasten’ aan van Groen Gilze en Rijen.  Een voorstel om het straatbeeld in onze gemeente op te vrolijken door vervuilde en ondergekliederde nutskasten mooier te maken met oude foto’s. We vroegen inwoners mee te denken over de plaats. We kregen meer dan 100 inzendingen. Uiteindelijk kregen we alleen van KPN, eigenaar van de nutskasten, toestemming voor het plaatsen van foto’s op deze kasten. We hebben een verdeling gemaakt over alle 4 de kernen.

  1. Nieuwstraat 10, Gilze
  2. Kerkstraat 85, Gilze
  3. Jachtveld 5, Gilze
  4. Fazantendrift 32, Gilze
  5. Hoek Karel Doormanstraat / Julianastraat, Rijen
  6. Straat kast 1 Hoofdstraat 117, Rijen
  7. Straatkast 2 Hoofdstraat 117, Rijen
  8. Naast Gemeenschapshuis The Chump, Hulten
  9. Voor het transformatorhuisje. Veenstraat 11, Molenschot
  10. Burgemeester Sweensplein Noord, Rijen
  11. Burgemeester Sweensplein Zuid, Rijen
  12. Nieuwstraat 21-30, Gilze
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen