Vliegbasis Gilze-Rijen helpt brandweerzorg Rijen Zuid sterker maken

Foto: Gemeente Gilze en Rijen

De brandweerhulp in Rijen Zuid komt vanaf nu van twee kanten. Naast het brandweerkorps Rijen komt nu ook het brandweerkorps van vliegbasis Gilze-Rijen in actie bij spoedeisende meldingen. De samenwerkingsafspraken zijn op zaterdag 25 mei ondertekend door commodore Pier Schipmölder, plaatsvervangend algemeen directeur van de veiligheidsregio Cynthia de Jong en burgemeester Derk Alssema.

Burgemeester Derk Alssema: “Dit is een mooie en unieke samenwerking om trots op te zijn. Dankzij gezamenlijke werkafspraken tussen de brandweer vliegbasis en de brandweer Rijen is Rijen Zuid nu en in de toekomst verzekerd van goede brandweerzorg.”

Nieuwe situatie

Na de realisatie van de nieuwe stationsomgeving met onder andere een onderdoorgang voor fietsers en voetgangers in plaats van een spoorwegovergang volgt de brandweer Rijen andere routes voor de brandweerzorg in Rijen. Ook in de nieuwe situatie voldoet de brandweer aan de gebiedsgerichte opkomsttijden die vanaf januari 2024 leidend zijn. De brandweer stelt alles in het werk om opkomsttijden zo kort mogelijk te laten zijn en blijven.

Als aanvulling hierop zijn afspraken gemaakt met de brandweer vliegbasis als voorpostassistentie voor de brandweer Rijen in de eerste minuten na de melding.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen