112

Verdachten aangehouden in onderzoek naar inbraken en autodiefstallen

Foto: Politie

Bergen op Zoom, Middelburg, Breda, Tilburg – Recherche-afdelingen uit district De Markiezaten en Zeeland hielden zich in de afgelopen maanden bezig met een onderzoek naar (woning)inbraken en autodiefstallen. Uit het onderzoek bleek dat er vermoedelijk een groep verdachten voor deze feiten verantwoordelijk was. Zij wisselden in samenstelling en maakten gebruik van meerdere voertuigen. Op 9 maart 2023 werden de eerste drie aanhoudingen gedaan, op 12 maart volgde de vierde en er wordt niet uitgesloten dat er nog meer verdachten worden aangehouden. De samenwerking tussen de districten heeft mooie resultaten opgeleverd.

Het onderzoek startte in 2022 toen er informatie bij de politie binnen kwam over woninginbraken die gepleegd werden. Er werden namen genoemd van mogelijk betrokkenen. De politie kan op zo’n moment niet zomaar bij die betrokkenen naar binnen stappen en ze aanhouden. Eerst moet onderzocht worden of de informatie klopt. Het onderzoek heeft bijna een half jaar geduurd.

De politie denkt nu het bewijs rond te hebben dat de groep verdachten zich schuldig hebben gemaakt aan inbraken en autodiefstallen, onder meer in: Bavel, Bergen op Zoom, Breda, Dorst, Etten-Leur, Gilze, Goes, Halsteren, Kruiningen, Oosterhout, Roosendaal, Tholen, Waalwijk en Yerseke. Naast de zaken die in de politie-eenheid Zeeland-West-Brabant plaatsvonden, zijn er mogelijk ook nog links met zaken in Oss, Nijmegen en Weert. In totaal worden de aangehouden verdachten gelinkt aan 35 misdrijven.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen