Bouw van eerste woningen in Gilze Zuid-West kan nu echt starten

Foto: Gemeente Gilze en Rijen

De kabels en leidingen voor nutsvoorzieningen en riolering zijn aangelegd. De bouwweg tussen de Oranjestraat en het bouwterrein is klaar. De bouw van de eerste woningen in Gilze Zuid-West kan starten. Een mijlpaal voor de toekomstige bewoners van de nieuwe woonwijk Laarspad, ontwikkelaar Ruimte voor Ruimte en de gemeente. Zij vieren dit door op donderdag 4 november om 16.00 uur gezamenlijk een boom te planten. De boom staat straks ten zuiden van het toekomstige voetbalveldje in de nieuwe woonwijk. U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. Om rekening te houden met eventuele dan geldende coronamaatregelen verzoeken wij u vooraf aan te melden.

57 woningen in plan Laarspad

In totaal komen er in plan Laarspad 57 woningen. Deze worden in twee fasen gebouwd. In de eerste fase gaat het om 34 woningen, die alle zijn verkocht. De overige bouwkavels komen binnenkort in de verkoop. Alle kavels worden middels inschrijving en loting toegedeeld. Voor wie interesse heeft; houd de website www.ruimtevoorruimte.com in de gaten.

Meer bouwplannen in voorbereiding

Het plan Laarspad is een van de vier plannen om woningen te bouwen in het gebied tussen de Horst, Oranjestraat, Hoevenaarstraat en Versterstraat in het zuidwesten van Gilze. De andere plannen zijn in voorbereiding en komen in de komende jaren tot ontwikkeling. Wethouder Sandra Diepstraten (wonen): “Ik feliciteer de toekomstige bewoners van de nieuwe woonwijk Laarspad van harte met deze mijlpaal. Er is veel behoefte aan nieuwe woningen in Gilze. De plannen voor Gilze Zuid-West laat zien wat we bedoelen met de titel van onze woonvisie: “Wonen in Gilze en Rijen; Doorstromend, duurzaam en divers”. In Gilze Zuid-West wordt duurzaam gebouwd en komen woningtypen voor jong en oud in verschillende prijsklasses.”

Nieuwe straatnamen

Voor de nieuwe woonwijk Laarspad in Gilze heeft de gemeente inmiddels de nieuwe straatnamen vastgesteld. Voor de straatnamen in de woonwijk heeft de gemeente heemkring Molenheide om advies gevraagd. Het college nam het advies over en stelde als straatnamen vast: Tarweveld, Roggeveld, Boekweitveld, Speltakker en Sjefke Broederspad.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen