7 juni start herinrichting Bisschop de Vetplein in Gilze

Foto: Gemeente Gilze Rijen

Ze gaan het Bisschop de Vetplein in Gilze opnieuw inrichten. Tegelijkertijd vervangen ze de oude riolering en vangen ze regenwater apart op in een zogeheten infiltratieriolering en als extra buffer een infiltratiekelder. Firma Biemans uit Gilze begint maandag 7 juni met de werkzaamheden.

Aannemer start met bouw infiltratiekelder

Ze beginnen met de bouw van de infiltratiekelder. De kelder komt onder het verhoogde deel van het plein te liggen waar nu altijd de weekmarkt staat. De weekmarkt verplaatsen ze naar het parkeerterrein voor de sporthal aan de Kapittelstraat.

De werkzaamheden zijn op het plein. Ze plaatsen daar hekken omheen. Wegafsluiting is niet nodig.

Op 7 juni start de aannemer met het verwijderen van de bestrating. Daarna gaat hij verder met het eerste gedeelte van het grondwerk. Dit is de eerste anderhalve meter tot onder het maaiveld. Hierbij let de aannemer vooral ook op niet gesprongen explosieven en op eventuele archeologische vondsten. De weken daarna graaft de aannemer de bouwput verder uit en bouwt hij de kelder op. Het werk is half juli klaar. Niet lang daarna begint de bouwvakantie.

Planning nog niet duidelijk door schaarste bouwmateriaal

In de bouwvakantie van 9 tot en met 27 augustus ligt het werk stil.

Terras Huyskamer blijft bereikbaar – wielerweekend kan doorgaan

Tijdens de werkzaamheden zorgen ze ervoor dat het terras van de Huyskamer goed bereikbaar is. Ze hebben hierover overleg met de eigenaar. Ook houden Ze in onze planning rekening met het wielerweekend op 18 en 19 september.

Aanpassingen aan de waterleiding

In verband met de ondergrondse veranderingen aan de riolering moeten ze ook het waterleidingnet aanpassen. Dit nemen we op in de planning. Ook hier komen we later op terug.

Vragen

Hebt u vragen over dit werk dan kunt u terecht bij Wim Roijackers (projectleider)en Gerben Gerrits (Toezichthouder/directievoering uitvoering) tel: 14 0161.

Weten hoe het plein eruit komt te zien? Kijk hier www.gilzerijen.nl/bisschopdevetplein

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen