Gilze en Rijen verstevigt aanpak om zwerfafval te verminderen

Foto: Gemeente Gilze Rijen

In de periode tot en met 2022 wil de gemeente Gilze en Rijen de hoeveelheid zwerfafval met 10% terugdringen. Om dit te bereiken is een uitgebreid programma opgesteld. Daarin houdt de gemeente vast aan bestaande en succesvolle activiteiten als de Opschoondag en activiteiten op scholen. Nieuwe activiteiten zijn een 25 meter regelcampagne voor winkelgebieden, een vakantieactie blikjes en projecten van de jeugdgemeenteraad.

 

“Zwerfafval is voor veel inwoners een grote ergernis. Daarnaast is het een vorm van milieuvervuiling en bedreigt zwerfafval de gezondheid van dieren. Mensen weten dit vaak wel. Niet iedereen doet er alles aan om zwerfafval te voorkomen. Ook zijn winkeliers zich niet altijd bewust van de verantwoordelijkheid die zij hebben om een ruimte van 25 meter rondom de winkel vrij te houden van zwerfafval. Daarom verstevigen we onze aanpak om zwerfafval te verminderen”, vertelt wethouder Ariane Zwarts.

 

De organisatie Nederland Schoon ondersteunt en adviseert de gemeente in de strijd tegen zwerfafval. Gilze en Rijen is voor Nederland Schoon een van de focusgemeenten in Nederland. De effecten die de acties hebben, gebruikt Nederland Schoon om andere gemeenten te kunnen adviseren. Voor de financiering van de aanpak maakt de gemeente gebruik van landelijke vergoedingen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen