Streep door Wielerweekend Gilze 2020

Foto: John Kuijsters Archief

Gilze – De kogel is door de kerk…’ Het JRTD Wielerweekend Gilze gaat niet door. Na de bekendmaking dinsdag door de regering dat ook de komende tijd rekening gehouden moet worden met sterke beperkingen in verband met het coronavirus, is het niet verantwoord het evenement te organiseren. Door het verlengde verbod op evenementen tot 1 september, was het oorspronkelijke weekend van 27 en 28 juni sowieso niet meer opportuun en verschuiving naar een datum later in het jaar, is met alle onzekerheden niet realistisch en haalbaar.

Het is een spijtig besluit, maar met de berichtgeving van de laatste weken echter onvermijdelijk. Voor de organisatie staat de gezondheid van de deelnemers en het publiek voorop. Daarnaast is het Wielerweekend Gilze de afgelopen jaren uitgegroeid tot een groots en professioneel georganiseerd wielerevenement. Een reputatie die dit jaar door de verwarrende en onzekere omstandigheden, wellicht niet waargemaakt kon worden. Bovendien zouden de financiële risico’s te groot zijn volgens de organisatie. Komende zomer in Gilze dus geen ploegentijdrit, criterium en niet te vergeten de Midden-Brabant Poort Omloop. Deze internationale wegwedstrijd zou op 28 juni het slotstuk zijn van de Holland Cup.

Met de voorzichtige positieve ontwikkelingen en verdere beheersing van het coronavirus, richten zei het vizier op juni 2021 en hopen dan weer een ouderwets en mooi wielerfeest te kunnen organiseren. Een groot aantal betrokken partijen en sponsoren heeft al toegezegd de organisatie daarbij zeker te ondersteunen.

 

Bron: Wielerweekend Gilze en John Kuijsters

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen