Kinderen thuis? Maak een tekening voor mensen die binnen zitten!

Foto: Alexey Marcov via Pixabay CC

Het één na het andere zorghuis sluit zijn deuren voor bezoek, ze moeten wel, de meest kwetsbare groep: onze opa’s en oma’s, onze vaders en moeders moeten beschermd worden tegen het coronavirus.

Wonen ze nog thuis? Ook dan moeten ze binnen blijven voor hun eigen bestwil. Net als mensen die wegens hun zwakke gezondheid ook binnen moeten blijven

Om dezelfde redenen zitten veel kinderen ook thuis. Ze vervelen zich nu misschien nog niet maar het zal best een toer zijn ze bezig te houden, zeker als het langer duurt. Zelf zit je misschien ook wel thuis.

Tekening, kaartje

Op diverse pagina’s op Facebook opperen mensen ouderen in verzorgtehuizen te voorzien van leuke vrolijke kaartjes maar die kun je ook sturen naar mensen in je dorp of stad waarvan je weet dat ze binnen zitten. Vertel het je kinderen, die kunnen en willen vast iets moois maken. Leg of hang een bosje bloemen bij de deur (en laat ze weten dat die er ligt).

En niet alleen nu, laten we dat volhouden zolang als dat deze situatie duurt. Er blijft geen virus aan een stuk papier of in een kleurpotlood zitten en bloemen, hebben er ook helemaal geen last van!

Post!

Maak zo veel mogelijk gebruik van de post, zeker naar verzorgingstehuizen, ga het niet brengen!! Zoek op internet het adres van de instelling op en stuur iets leuks met de post!

Reacties