Afvalkalender wordt later bezorgd

Foto: Gemeente Gilze Rijen

De afvalkalender 2019 komt later bij u in de bus dan verwacht. De afvalkalender 2019 kunt u al wel digitaal bekijken. Dat kan via mijnafvalwijzer.nl. Typ uw postcode in en u ziet wanneer de ze het afval bij u ophalen. De afvalwijzerapp downloaden kan ook. U krijgt dan op de ophaaldag automatisch een bericht op uw telefoon.

Om het u gemakkelijk te maken hebben ze een overzicht (PDF, 260 kb)  gemaakt waarop u kunt zien wanneer we het afval in de maand januari bij u ophalen.

Let op:

  • De ophaaldag van de verschillende soorten afval kan anders zijn dan u gewend bent.
  • Zet uw afvalcontainers met de dekselopening naar de straatkant. Zo kan zowel onze vuilniswagen met zijlader als die met een achterlader de containers makkelijk en snel meenemen.
  • Heeft u een container voor restafval? Dan legen ze deze op 18 januari.

Ophalen oud papier Gilze

In Gilze haalt Stichting OPA het oud papier op. Op 2 januari halen zij in heel Gilze het papier van de route van 31 december op. In de rest van het jaar haalt de stichting het papier een keer in de vier weken op. Het is voor de stichting niet haalbaar om het papier elke week in heel Gilze op te halen. In een aantal straten komt Stichting OPA wel elke twee weken. Op www.mijnafvalwijzer.nl ziet u wanneer zij bij u in de straat het oud papier ophalen. In de maand januari staat het in bovengenoemd schema aangegeven.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen