Gemeente Gilze en Rijen sluit Citrix-netwerk af

Foto: Gemeente Gilze Rijen

Het is op dit moment niet mogelijk om online een afspraak in te plannen bij de gemeente Gilze-Rijen. U kunt wel bellen voor een afspraak: tel. 14 0161. Formulieren op de website werken trager dan normaal. Lukt het niet om online iets te melden? Bel dan het meldpunt: tel. 14 0161(tot 12.00 uur). Dit komt door maatregelen voor de beveiliging van ons computernetwerk. De rest van de dienstverlening gaat op dit moment gewoon door. Het is nog niet bekend wanneer de problemen zijn opgelost

Citrix-servers uitgeschakeld
De problemen komen doordat we gisteravond de servers hebben uitgezet. Dit doen we uit voorzorg. Eerder deze week zijn er hackpogingen gedaan bij andere instellingen met vergelijkbare systemen (Citrix). Het Nationaal Cyber Sercurity Centrum van het Ministerie van Justitie en Veiligheid adviseert om maatregelen te nemen.

Geen inbraken in Gilze-Rijen
In Gilze-Rijen hebben wij op dit moment geen inbraken in het netwerk gevonden. Door het stilleggen van de Citrix-servers kunnen we alleen vanuit het gemeentehuis inloggen op het netwerk van de gemeente.

Veiligheid eerst
Er wordt gewerkt aan oplossingen. Het is nog niet bekend wanneer de problemen zijn opgelost. Veiligheid staat op nummer 1.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen