Officieren in opleiding gaan op oefening in Rijen

Foto: John Kuijsters

In de week van maandag 6 januari tot vrijdag 11 januari zullen cadetten van de Koninklijke Militaire Academie (KMA) op oefening zijn in Rijen. De cadetten zijn bijna klaar met hun opleiding in Breda en zullen in Rijen gaan oefenen in de bebouwde kom.

Zij zullen op verschillende momenten in het dorp te vinden zijn om te oefenen met onder andere sociale patrouilles, het omgaan met (berm)bommen, wegblokkades en doorzoekingen. De cadetten zullen bewoners betrekken bij hun handelingen. Het kan dus
zijn dat je wordt gevraagd om mee te werken. Hierbij kan je denken aan het doorzoeken van een auto. Je kan van de kans gebruik maken en de cadetten opzoeken. Je mag ze namelijk altijd benaderen met vragen of informatie. Als je wordt gevraagd om mee te werken maar dat niet wilt, kan je natuurlijk ook altijd weigeren.

De cadetten zullen ook de vijand tegenkomen tijdens hun oefening. De vijandelijke troepen zullen niet in elke situatie volledig militair gekleed zijn. Wanneer er wapens gedragen worden, zal er echter wel altijd militaire camouflage gedragen worden. Dit onderscheid is dus goed te maken.

De politie en de gemeente is op de hoogte van de oefening. Mocht u iets ongewoons zien en zich afvragen of dit bij de oefening hoort, dan kunt u altijd bellen naar het telefoonnummer van de organisatoren van de oefening: 0622100645.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen