Zondag 27 oktober; optocht historische militaire voertuigen

Foto: Diederik Cools/ Stuve Fotografie

75 jaar geleden werd er een strijd geleverd. Een strijd die met geen pen te beschrijven is. Misschien zag u de indrukwekkende documentaire die de Heemkring begin oktober vertoonde. Het is een van de activiteiten in het kader van 75 jaar vrijheid Gilze-Rijen. Omdat beelden soms meer zeggen dan woorden kunt u op zondagochtend 27 oktober een optocht van ongeveer 160 historische militaire voertuigen zien in onze gemeente.

Wat is de route?

Verwacht wordt dat de voertuigen rond 10.45 uur bij ons zijn. Ze rijden door Rijen en Gilze. Daarna gaan ze door naar Tilburg waar dit jaar de Regionale Veteranendag is.
Route Rijen
vanaf de hoofdpoort van het vliegveld door de Julianastraat, Stationsstraat, Hoofdstraat, Pastoor Oomenstraat, Burg. Sweensplein, Kloosterstraat, Tuinstraat, Zwarte Dijk, Marga Klompélaan, Mary Zeldenrustlaan, Europalaan. Dan naar Oude Rijksweg (N282) naar Hulten.
Route Gilze
Tilburgsebaan, Aalstraat, Raadhuisstraat, Plein, Nieuwstraat, Nerhovensestraat, Nerhoven, Burg. Letschertweg, Burg. Ballingsweg, rechtsaf naar oude Rijksweg N282.

Om de doorgang van een aantal voertuigen te garanderen stellen wij in een aantal straten een parkeerverbod in tussen 06.00-12.00h op zondag 27 oktober 2019. De bewoners van deze straten krijgen hierover bericht.

Uiteraard bent u van harte welkom om langs de route de rijdende voertuigen te bekijken. Kijk voor meer informatie op www.75jaargilzerijen.nl.

Deco-wapens

Op en rond de voertuigen ziet u wapens. Dit zijn deco-wapens (pistolen, revolvers, geweren en machinegeweren die volgens de nieuwste Europese wetgeving onklaar gemaakt zijn). Er is hiervoor een vergunning afgegeven.

Extra geluid

Omdat het gaat om een grote hoeveelheid voertuigen is er meer geluid op zondagochtend 27 oktober in onze kernen. De planning is dat de piek van 10.30 uur tot 11.30 uur is. Daarna rijdt de colonne naar Tilburg.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen