Eerste regenton uitgereikt door Wethouder Ariane Zwarts

Foto: Gemeente Gilze Rijen

Vrijdagmiddag reikte wethouder Ariane Zwarts de eerste regenton uit aan Henk Jan Zandvliet winnaar van de succesvolle regentonactie. Deze actie werd gezamenlijk georganiseerd door de drie ABG-gemeenten, Uw Huurdersraad, Leystromen en de Boerenbond. De animo was overweldigend. Hoewel de actie gepland was voor een hele week, waren de 150 beschikbare regentonnen voor onze gemeente al binnen enkele uren vergeven. Wethouder Ariane Zwarts: “Ik vind het geweldig dat zoveel mensen in onze gemeente zich in willen zetten tegen waterverspilling en zo bijdragen aan een klimaatbestendige leefomgeving. Ook wil ik onze samenwerkingspartners nadrukkelijk bedanken!”

Henk Jan Zandvliet: “Ik ben erg blij met mijn regenton. Thuis zijn we bewust bezig om zo duurzaam mogelijk te leven, dus het winnen van de regenton kwam perfect uit.”
Ons klimaat verandert, we hebben steeds vaker te maken met wateroverlast. Er valt steeds meer water in een kortere tijd. Het rioolsysteem kan al dat water niet goed verwerken. In de zomerperiode kampen we met langdurende hitte en ontstaat er een watertekort. Duurzaam omgaan wet water is dan ook van groot belang! Een regenton heeft vele voordelen. Niet alleen is het zachte regenwater goed voor planten en dieren. Ook bespaar je hiermee op drinkwaterkosten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen