Ophalen grof afval alleen in een Big-bag

Foto: Pixabay

Met ingang van dit jaar kunt u grof afval bij u thuis alleen aanbieden in een zogenaamde Big-Bag. Dit kost € 50,–. Voor dit bedrag mag u maximaal 1m3 grof afval aanbieden. U koopt de Big-Bag vooraf tijdens openingstijden bij de milieustraat.

Ze halen uw grof afval op als u hiervoor een afspraak heeft gemaakt. Dat kan via 14 0161 of via het formulier op website van de gemeente. De ophaaldagen staan op de afvalkalender. De eerstvolgende ophaaldag is 31 januari.

Wat nemen ze niet mee?

Asbest en ander klein gevaarlijk afval, puin en sloopafval, zand en grond, sloophout, autobanden en auto-onderdelen, bruin- en witgoed, metaal en papier.

Meubels

Bruikbare meubels kunt u inleveren bij de kringloopwinkel. Zijn de meubels niet meer bruikbaar dan kunt u de kringloopwinkel La Poubelle (013-5439222) of kringloopwinkel Hebbes (06-46182069) vragen om ze naar de milieustraat te brengen. U moet hiervoor wel betalen. Zij vragen naast de stortkosten van 25 euro per m3 een bedrag van 30 euro. Zelf naar de milieustraat brengen kan natuurlijk ook.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen