16 en 17 februari jaarlijks Kiekendievenbal

Foto: John Kuijsters

Rijen – Carnavalsvereniging De Kiekendieven van vliegbasis Gilze-Rijen verzorgt in het weekeinde van 16 en 17 februari voor de 29 ste keer een carnavalsfeest. Hiervoor is een hangar van de vliegbasis omgetoverd tot een carnavalszaal.

Op zaterdagmiddag verwachten de militairen een kleine duizend genodigde feestvierders. Het Groot Kiekendievenbal Speciaal, dat zijn vooral verstandelijk gehandicapten en hun begeleiders uit West-Brabant. De carnavalesk verklede gasten worden getrakteerd op optredens van De Gebroeders Ko, Huub Hangop, Gebroeders Rossig, blaaskapel 2.0 en Rijenaar Piet Reinieren. De middag duurt van 13.00 tot 17.00 uur.

Op zondag herhaalt het carnavalsfeest zich bij het Kiekendiefskesbal. Deze middag is een traditionele parade van Jeugdraden uit de regio en voor kinderen van basisscholen uit de omgeving van de vliegbasis om mee te zingen, hossen en te dansen met o.a De Gebroeders Ko, Huub Hangop en Gebroeders Rossig.

Het feest is op beide dagen in handen van ´De Kiekendieven’. Deze carnavalsvereniging is in 1975 door luchtmachtpersoneel van 316 Squadron opgericht. Zij hadden de kiekendief in hun logo. In 1981 besloten de verschillende carnavalsverenigingen op de basis de krachten te bundelen.

Toegangsprijs zaterdag 5 euro per bezoeker, zondag 4 euro per bezoeker.
Kaarten zijn te koop op de volgende adressen :

Amaranthus Plantenkas
Bredaseweg 570 in Tilburg

Everything Sweet
Hoofdstraat 1 in Rijen

Houtelaar 64, Rijen

Fagelhof 9 , Rijen

Novy Hapers

Nieuwstraat 111 Gilze

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen