Drie kunstwerken kregen de meeste stemmen

Foto:

Nog drie kunstwerken maken kans om gekozen te worden voor plaatsing in de gemeente Gilze en Rijen. Die drie kunstwerken kregen de afgelopen weken de meeste stemmen van de inwoners van Gilze en Rijen. In totaal werden 425 geldige stemmen uitgebracht. Nu is de beurt aan de jury, die uit de drie kunstwerken waarop het meest is gestemd, het winnende werk gaat kiezen.

De drie kunstwerken die de meeste stemmen kregen zijn ‘The day destroys the night’ van kunstenaar Adriaan Seelen, ‘Vrijheidsmonument’ van Piet Haagh en ‘Getrapt kader’ van Niko de Wit. De werken zijn te zien op de website kunstindegemeente.nl (https://kunstindegemeente.nl/finalisten/gilze-en-rijen). Op 11 januari wordt bekend gemaakt welk kunstwerk door de jury is gekozen.

De juryleden zijn Ariane Zwarts, wethouder Gilze en Rijen, Cinthie van Riel, autonoom fotograaf in Gilze, Mark Tittulaer, coördinator kunsteducatie bij Stichting TooN! en David Polak, vicevoorzitter Stichting Kunstweek. Zij zullen ieder afzonderlijk aan elk werk punten toekennen. Het werk dat de meeste punten krijgt, zal op een later te bepalen datum geplaatst worden op het Raadhuisplein, rechts van de ingang voor het parkeerterrein. Daar zal het beeld een jaar te zien zijn, waarna een ander, ook weer gekozen kunstwerk, de plaats van het nu door de jury te kiezen werk zal innemen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen