Ruim 2,6 miljoen subsidie voor verkeersmaatregelen in de regio

Foto: Pixabay

De in totaal 28 infrastructurele projecten en 9 mensgerichte maatregelpakketten- en projecten die de acht gemeenten in Hart van Brabant indienden voor 2019, hebben groen licht gekregen. De provincie geeft daarvoor € 2.631.507 subsidie. Een groot deel daarvan gaat naar infrastructurele projecten ter bevordering van de verkeersveiligheid van fietsers; € 475.792 is voor gedragsprojecten die veilige verkeersdeelname van scholieren, fietsers en autobestuurders bevorderen.

Dat besloten de acht verkeerswethouders en gedeputeerde Christophe van der Maat van de provincie woensdag 19 december unaniem. Zij stelden samen het regionale uitvoeringsprogramma (RUP) verkeer en vervoer 2019 vast met € 2.631.507 provinciale subsidie.

Extra middelen

Daarbovenop gaf de provincie € 2.350.681 subsidie voor een extra groot project van de gemeente Tilburg: de aanleg van fietstunnel Stappegoorweg onder Ringbaan Zuid. Dit infraproject is nodig om de steeds maar grotere aantallen fietsers veilig van en naar het onderwijsgebied te kunnen laten gaan. Uit het programma Fiets in de Versnelling ontving de gemeente Tilburg bovendien € 500.000 voor de verbreding van het Bels Lijntje tussen de Bredasweg en de A58.

Het totale pakket aan projecten en maatregelen is één van resultaten van de verkeer & vervoersamenwerking van de gemeenten in de regio Hart van Brabant. Doel van die samenwerking is het bijdragen aan een bereikbare, verkeersveilige en leefbare regio. De gemeenten doen dat door bestaande verkeers- en vervoerskwesties voortvarend aan te pakken en toekomstige uitdagingen samen op te pakken.

Projecten 2019

De acht gemeenten (Dongen, Goirle, Gilze en Rijen, Hilvarenbeek, Oisterwijk, Loon op Zand, Tilburg en Waalwijk) betalen het grootste gedeelte van de kosten van de ingediende projecten zelf. De gemeenten kunnen nu starten met de uitvoering van de volgende infraprojecten.

Gilze en Rijen

Aanleg 30 km/uur maatregelen Marga Klompélaan en Rijen-noord, reconstructie kruispunten Raadhuisplein en meerdere mensgerichte maatregelen zoals: plaatsing poppen Victor Veilig, fietstraining senioren, scootmobielcursus, BVL-subsidie scholen, de aanschaf van 2 snelheidsdisplays voor langs de weg, subsidie voor het VVN-werkplan van de lokale afdeling en deelname aan het FLUOR-feest.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen